• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Predviđanja: Srbija druga ili treća u grupi?

Autor mondo.rs

Američki "ESPN" ne vidi "orlove" u šesnaestini finala Svetskog prvenstva, ali je ohrabrujuće da statističari ugledne "Opte" imaju drugačija očekivanja.

U reprezentaciji Srbije su zadovoljni rivalima koje im je žreb dodelio u grupi Svetskog prvenstva 2018, a evo i šta kažu pojedina predviđanja o učinku "orlova" u Rusiji.

Podsetimo, Srbija je u grupi sa Brazilom, Švajcarskom i Kostarikom.

Mondo predstavlja: Brazil

Mondo predstavlja: Kostarika

Mondo predstavlja: Švajcarska


Statističari ugledne "Opte" upravo petostrukim svetskim prvacima daju najveće šanse da stignu do pehara - 14.2 odsto. Na drugo mesto stavili su Nemačku sa 11.4 odsto, a na treće Argentinu (10.9).

Po njihovim procenama, Srbija ima 1.6 odsto šansi da se domogne "Boginje", što naše fudbalere svrstava tačno na polovinu, odnosno 16. mesto liste favorita.

Osim pomenutih selekcija, ispred su još Francuska (10.5%), Španija (9.3), Belgija (3.8), Portugal (3.3), Urugvaj (3.0), Kolumbija (2.5), Japan (2.0), Engleska (1.9), Hrvatska (1.8), Švedska (1.8), Meksiko (1.7) i Rusija (1.7).


Ono što hrabri, je da "Opta" vidi Srbiju kao drugog favorita Grupe E, pošto su iza Brazila i nas ostale Švajcarska, kojoj se daje 1.4 odsto šansi da bude pobednik turnira i Kostarika (1.0).

Treba napomenuti da je ovo predviđanje objavljeno po izvlačenju grupa, a ne na osnovu plasmana na FIFA rang listi i rezultatima selekcija u kvalifikacijama.

Paralelno sa ovom listom, poznata američka sportska mreža "ESPN" objavila je na svom sajtu očekivani plasman po grupama, gde je Srbiju svrstala na tek treće mesto, odnosno bez prolaza u šesnaestinu finala.

Po njima, favorit je opet Brazil sa 89.6 odsto šansi da će proći grupu. Sledi Švajcarska sa 43.3, pa Srbija sa 37.4 i Kostarika sa 29.6.

Ipak, njihovi čitaoci su veći optimisti po pitanju naše reprezentacije, pa su je glasanjem u anketi svrstali na drugo mesto, iza Brazila.

Šta vi kažete, mogu li "orlovi" da prođu grupu?

Anketa

Da li Srbija prolazi grupu?

  • Da, sigurno

    20.51% (48)

  • Nema šanse

    4.27% (10)

  • Biće teško, ali verujem!

    63.68% (149)

  • Biće borbe, ali ne i prolaza.

    11.54% (27)

Da li Srbija prolazi grupu?

Rezultati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC