• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bačka zaustavila Zvezdu pred Keln!

Autor mondo.rs

Bačkopalančani vodili dva puta pred svojim navijačima protiv Crvene zvezde, ali je Ričmond Boaći uspeo da vrati rezultat na "nulu", ne i da bude čovek potpunog preokreta.

Iznenađenje u Bačkoj Palanci!

Fudbaleri Crvene zvezde slavili su u svakom od prethodna tri duela protiv Bačke, i to ubedljivo, ali pred duel sa Kelnom u odlučujućem meču za plasman u Ligu Evrope, kao da koncentracija fudbalera Vladana Milojevića nije bila na onom preko potrebnom nivou.

Iskoristila je to Bačka koja je dva puta kažnjavala loše reakcije odbrane, a Ričmond Boaći je sa dva gola uspeo da vrati rezultat "na nulu", ne i da napravi potpuni preokret.

Najbolju šansu za trijumf imao je Nenad Milijaš na dva minuta do kraja susreta kada je iz okreta pogodio prečku, pa je Crvena zvezda tako zaustavljena u prvenstvu nakon osam uzastopnih pobeda.

BAČKA - ZVEZDA 2:2 (1:0)

Uskoro opširnije...

N A J A V A

Zvezda treći put u istoriji gostuje u Bačkoj Palanci, na stadionu na kome je upisala laku pobedu (3:0) i na kome je Ričmond Boaći postigao svoje prve golove u crveno-belom.

I ovoga puta će napadač iz Gane predvoditi napad Crvene zvezde uz pomoć najboljeg strelca Superlige Aleksandra Pešića, ali primetno je da u sastavu nema pravog kreativca, pošto "roviti" Nenad Krstičić, kao ni Gelor Kanga nisu u sastavu.

Vladan Milojević nije želeo da rizikuje sa sjajnim Krstičićem pred najvažniji meč polusezone protiv Kelna, ali ni sa Milanom Borjanom koji se požalio na malu povredu protiv Radnika.

Stoga je na golu Damir Kahriman koji je upisao već tri superligaška meča ove sezone i ni na jednom od tih susreta nije primio gol, a tu je i iskustvo pored leve aut-linije u vidu Dušana Anđelkovića. Ovoga puta će Gobeljić igrati u veznom redu.

Što se tiče Bačke, tim-menadžer Zvezdan Milošević će se sigurno nadati da će Luka Luković, "zvezdino" dete, i Luka Mićić, nastaviti da pružaju dobre partije.

Meč počinje od 13 časova i možete ga pratiti na TV Arena Sport.

BAČKA:
Lučić - Varga, Živković, Ilić, Švonja - Balabanović, Đorić, Makarić (od 87. Ivković) - Luković (od 90. Čeković), Spremo, Mićić.

Klupa: Župić, Nikolić, Klisura, Ivković, Šarac, Trivunović i Čeković. 

ZVEZDA:
Kahriman - Stojković, Le Talek, Savić, Anđelković (od 46. Rodić) - Gobeljić (od 46. Jovičić), Donald, Milić (pd 66. Milijaš), Srnić - Pešić i Boaći.

Klupa: Supić, Rodić, Babić, Račić, Jovičić, Milijaš, Adžić.

Meč sudi Marko Popović.

IZ MINUTA U MINUT:

90' -
Pet minuta nadoknade u Bačkoj Palanci.

88' - PREČKA!

Kakav šut Nenada Milijaša iz okreta, ali lopta ostaje na vrhu gola. Žuti karton za Rodića.

86' - BOAĆI! GOL! 2:2!

Siguran sa "kreča" napadač iz Gane, drugi njegov gol na meču. On levo, a golman desno! Sada i navijači Zvezde pružaju jaču podršku nego do sada. Ulazi Radovan Ivković umesto Milana Makarića.


85
' - Penal za Zvezdu! Pešić je na leđima imao Ilića koji ga kači po nogama i za to sudija Popović odmah pokazuje na "belu tačku".

Bačka - Zvezda penal
Izvor: YouTube


81' -
Gužva, šut Donalda sa ivice kaznenog, brani to Lučić!

78' - GOL! MAKARIĆ! 2:1!

Četvrta šansa i gol za Milana Makarića za vođstvo Bačke, drugo na ovom meču. Prvo je on šutirao iskosa sa leve strane, pa je probao Luković, sve je to odbranio Kahriman, ali ne i odbitak Makarića koji je pratio akciju nakon prvog udarca.

Desetak minuta do kraja!

Makarić
Izvor: YouTube


73' -
Intenzitet meča je opao, u ovome trenutku ne ide na vodenicu Zvezdi. Šansa za Bačku preko Mićića i Đorića, ali sve su izblokirali defanzivci gostiju.

66' -
Milijaš ulazi umesto Milića. 4-3-3?

62' - Srnić!

Novi promašaj Srnića... Izašao je sam pred Lučića, nakon kontre Zvezde, šutirao je u dalji ugao, a Lučić brani nogama.


59' -
Nervoza, svađa Švonje i Jovičića, pa faul Srnića nad Švonjom za žuti karton.

55' - BOAĆI! GOL! 1:1!

Napala je Zvezda, nije to bio potpuno organizovan napad, ali snašao se odlično Ričmond Boaći i postigao gol na terenu na kome je zabeležio prve pogotke u dresu Crvene zvezde. Izjednačenje na "Vavi" i očekuje nas zanimljivih pola sata!

Boaći
Izvor: YouTube



50' -
Nekoliko kontri Bačke, pa dobar potez Donalda, finta na ivici kaznenog, šut levom nogom - orner. Centaršut Srnića za Le Taleka bez većih problema za Lučića.

46' -
Rodić i Jovičić na terenu od starta drugog dela igre umesto Anđelkovića i Gobeljića.

- Kraj prvog poluvremena tokom kog nismo videli neku tečnu igru, ali smo videli otvoren meč na obe strane. Jedini gol dala je Bačka iako je i Zvezda imala dosta šansi u drugom delu prvog poluvremena.

44' -Anđelković šutira iz slobodnjaka, lopta je zakačila nekoga u živom zidu i otišla u korner nakon kog nema veće opasnosti.

42' -
Miloš Živković dobija žuti karton, nije baš najjasnije da li zbog faula ili zbog onoga što je usledilo posle njega. Sada slobodan na ivici kaznenog prostora...

39' - Pešić!

Veliki promašaj najboljeg strelca Zvezde. Sa levog krila je centirao Milić, loptu je spustio Gobeljić, a onda Pešić tuče visoko preko gola...


38' -
Donald drugi put na meču igra rukom i dobija žuti karton.

34' -
Anđelković je pogodio Milića, preko gola glavom.

31' - Makarić!

Izlazi Makarić treći put u veliku šansu, opet nakon loše intervencije odbrane, ali dobro ovoga puta zatvara Dušan Anđelković...

27' - GOL! IVAN ĐORIĆ! 1:0!

Posle dve velike šanse za Crvenu zvezdu - gol na drugoj strani!

Komplikovali su Filip Stojković i Damir Kahriman, loptu je Mićić odložio do Ivana Đorića, a vezista Bačke lobuje iskosa sa leve strane. Trčali su Srnić i Le Talek na gol da je izbace, ali savršeno ju je "zalomio" Đorić i postigao svoj drugi gol u sezoni.

Bačka
Izvor: YouTube


25' - ŠANSE!

Gobeljić utrčava iz drugog plana na pas Donalda, izlazi sam pred golmana Lučića, ali i ovoga puta se odlično snalazi čuvar mreže Bačke. Odmah potom šutira Srnić - pravo u Lučića... Veliki promašaj!


24' -
Zvezda pojačava pritisak, Boaći pred golom u dve situacije, ali nije dovoljno brz. Zoran Švonja dobija žuti karton nakon starta nad Pešićem...

19' - Makarić!

Sada dobar centaršut Lukovića sa desne strane, a Makarić ponovo promašuje. Možda je "skinuo" loptu sa noge i Đoriću koji je bio u povoljnijoj poziciji.

16' - PEŠIĆ!

Najveća šansa za Zvezdu do sada... Odlično je prošao po desnoj strani Srnić, poslao loptu na pet metara za Pešića, a ovaj ni iz prve, ni iz okreta, kada je sačuvao loptu, ne uspeva savlada Lučića. Lopta je izbačena sa gol-linije.

12' -
Žuti karton za Vargu za oštar start na Anđelkoviću. Duel dva kapitena...

11' - Makarić!

Loše je izbacio loptu Le Talek, Luković je brzo uposlio Makarića, ovaj šutira iz prve, lopta je zakačila Savića i odlazi preko Kahrimana. Najbolja šansa u dosadašnjem delu meča.

7' -
Prvih pet minuta proteklo je u blagoj inicijativi Bačke, ali potom i prvi napad Anđelkovića po levoj strani koji zaustavlja golman Lučić. Pokušava odmah potom Luka Luković, prolazi Anđelkovića, ali zaustavlja to sve Vujadin Savić.

1' - Meč je počeo, a pre njega pokloni za sudiju Marka Popovića kome će ovo biti poslednji meč u sudijskog karijeri. Poklone su mu urušili Lazar Vještica, Mitar Mrkela i Dejan Nedić.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC