• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ko se sada seća Lovrena i onih 4:1 na "Vembliju"?

Autor mondo.rs

Oproštaj Klopa od "Enfilda" i Totenhem s kojim ni Real Madrid ne može da se nosi bile su teme u danima koji su usledili posle 22. oktobra... Ali...

Tog 22. oktobra na "Vembilju" sudarila su se dva tima sa strašnim napadima i ne tako strašnim odbranama, a završeno je rezultatom 4:1 posle "žute minute" Dejana Lovrena zbog koje je morao da bude zamenjen i pre poluvremena.

U nedeljama koje su usledile pisalo se "Timu Harija Kejna", talentu Delea Alija, londonskoj lekciji prvaku Evrope, odlasku Jirgena Klopa sa "Enfilda" posle neuspešno odigrane uloge Robina Huda u engleskom fudbalu, itd.

Da jedan meč, ma kakav rezultat na kraju bio, ne može da odredi i dalji tok sezone pokazalo se i ove subote popodne na primerima Totenhema i Liverpula.

Prvi su odigrali 1:1 (1:1) sa Votfordom u gostima i na ubedljivu pobedu nad "redsima" odgovorili sa tri poraza i remijem u naredna četiri gostovanja u Premijer ligi, a drugi nastavili da terorišu rivale i na "Enfildu" i van njega - posle Vest Hema (1:4) i Stouka (0:3), u duelu sa Liverpulom stradao je i Brajton - 1:5 (0:2).

Od pet golova gostiju možda je najupečatljiviji bio treći, a drugi Roberta Firmina postignut na startu drugog poluvremena. Nije redak slučaj bio da Klopov sastav ispusti i više od dva gola prednosti za jedno poluvreme, nekad i manje od toga, a da bi slično moglo da se dogodi i u duelu sa Brajton i Hauv albionom publika na stadionu pomislila je u 48. minutu.

Samo 14 sekundi kasnije rezultat je bio 0:3.

Naime, plavo-beli menadžera Krisa Hjutona izašli su iz svlačionica rešeni da poroznu odbranu gostiju stave na ozbiljan test, brzo je stvorena stopostotna šansa za napadača Glena Mareja kojem je Simon Minjole skinuo i više od "zicera" (47. minut, 32. sekunda) i inicirao kontru koju je zahvaljujući novom sprintu s loptom Mohameda Salaha u rutinski pogodak na drugoj strani pretvorio Firmino (47. minut, 46. sekunda).

Da li bismo posle blamaže na "Vembliju" pisali o tri uzastopne Klopove pobede na strani uz gol razliku 2:12 da je Marej sa pet metara pronašao put pored Minjolea? To možemo samo da nagađamo, ali oni koji su se nagledali utakmica "redsa" ove i prethodne sezone svakako ne bi smeli da se klade na pobedu gostiju da je umesto 0:3 na semaforu bilo ispisano 1:2.



/dan je počeo pobedom Čelsija.../

Menadžer Liverpula, Klop, govorio je pred gostovanje na "Amex" stadionu da će srpski fudbaler Marko Grujić igrati za taj klub, ali da je i pozajmica jedno od rešenja. Ove subote uveče uveo ga je u igru u 90. minutu umesto Džordana Hendersona.

Računajući sve mečeve u međuvremenu, "pevci" su dobili tri od devet (od čega dva u Ligi šampiona) i osvojili pet bodova od mogućih 30, a "redsi" slavili šest puta i zabeležili dva remija i to u situacijama kada su ispuštali pobede u "minut do 12": Sevilja 3:3, Čelsi 1:1.

Prvo gostovanje Liverpula u Brajtonu, na jugu Engleske još od 1983. godine počelo je tipično engleskim golom u kreaciji Brazilca i Turčina, kada je u 30. minutu Felipe Kutinjo iz kornera pogodio u čelo Emrea Džana a ovaj glavom zategao mrežu iza Metjua Rajana postigavši prvi gol u prvenstvu ove sezone posle tri u Ligi šampiona.

Svega 79 sekundi kasnije, taman što je Brajton krenuo s centra, sevnula je kontra u kojoj se Salah odlučio za pas levo ka Kutinju, ovaj slabijom levom nogom (iz prve) odigrao paralelu za Firmina i povezao zemljaka sa četvrtim pogotkom u Premijer ligi, a desetim računajući i one u Evropi.

Domaćin nije uspeo od ovog šoka da se oporavi pre pauze, a kada je meč nastavljen za veliki promašaj Mareja bili su još ekspresnije kažnjeni.

Firmino je u meču u kom je postigao dva gola uspeo i da skrivi jedanaesterac iz kog je Marej stigao do kakve-takve utehe u 51. minutu, posle čega je australijski reprezentativac, Rajan, još dva puta vadio loptu iz svoje mreže - prvo posle ronaldinjovske bravure "Malog mađioničara" Kutinja u 87. a potom i nespretne reakcije svog saigrača  Luisa Danka u 89. minutu.

Asistencijama iz prvog poluvremena, Kutinjo je dodao šmekerski gol iz slobodnog udarca pred kraj meča koji je postigao proturajući loptu ispod "živog zida".

Rezultati 15. kola:

Čelsi - Njukasl 3:1 (2:1)
/Azar 21, pen 74, Morata 33 - Gejl 13/

Brajton - Liverpul 1:5 (0:2)
/Marej pen 51 - Džan 30, Firmino 31, 48, Kutinjo 87, Dank ag 89/

Everton - Hadersfild 2:0 (0:0)
/Sigurdson 47, Kalvert-Luin 74/

Lester siti - Barnli 1:0 (1:0)
/Grej 6/

Stouk - Svonsi 2:1 (2:0)
/Šaćiri 36, Dijuf 40 - Boni 3/

Votford – Totenhem 1:1 (1:1)
/Kabasele 13 - Son 25/

VBA - Kristal Palas 0:0

Arsenal - Mančester junajted 1:3 (0:2)
/Lakazet 49 - Valensija 4, Lingard 11, 63/

nedelja

Bornmut - Sautempton 14.30
Mančester siti - Vest Hem 17.00

Tabela: Siti (-1) 40, Junajted 35, Čelsi 32, Liverpul 29, Arsenal 28, Totenhem 25, Barnli 25, Votford 22, Lester 20, Everton 18, Brajton 17, Sautempton (-1) 16, Stouk 16, Njukasl 15, Hadersfild 15, Bornmut (-1) 14, VBA 13, Kristal Palas 10, Vest Hem (-1) 10, Svonsi 9.



Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC