• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Već viđeno: Arsenal napadao, Murinjo pobedio!

Autor mondo.rs

Kao i u velikom broju slučajeva kada je bio menadžer Čelsija, Murinjo je znao kako da pobedi Vengera samo što ga je to ovog puta koštalo i crvenog kartona.

Jedna sezona, tokom koje je prvi put u karijeri izgubio od Arsena Vengera u Premijer ligi i ostao bez pobede u dvomeču sa Arsenalom, bila je potrebna Žozeu Murinju da prekinuto sa Čelsijem nastavi u Mančester junajtedu.

Pred 60.000 navijača na pljuskom posutom "Emirejtsu" jedan od najvećih engleskih derbija ni u čemu nije razočarao, a možda ni iznenadio.

Arsenal - Mančester junajted 1:3 (0:2) u duelu u kom je domaćin šutirao 33 puta od čega je 15 udaraca išlo u okvir gola, a samo jedan završio iza leđa fantastičnog Davida De Hee.

/svi rezultati, strelci i tabela Premijer lige/

Španca je nekako u 49. minutu uspeo da savlada Aleksandar Lakazet ali posle pomalo bizarne scene utoliko što je i Francuz u jednom trenutku stao misleći da će biti dosuđen ofsajd.

Ali, nije ga bilo i Lakazet se trgao na vreme taman da lucidan pas Arona Ramzija posle "loba" Mesuta Ozila pošalje pored "hobotnice" na golu Mančester junajteda. S takvim majstorom na golu, sve što je gosti trebalo da urade je da iskoriste retke prilike po koje su došli u prestonicu i oni su to uradili.

Murinjov tim postigao je tri gola iz četiri udarca koja su išla u metu iza leđa Petera Čeha, čoveka kojeg je "otvorio" Antonio Valensija posle školske akcije sa razigranim Polom Pogbom već u 4. minutu, a razoružao probuđeni Džes Lingard pogocima u 11. i 63. minutu za konačnih 1:3.

Računajući i pobedu u Londonu, ali na Votfordom (2:4), Lingard je u ovom gradu postigao prvi, drugi i treći gol u sezoni u razmaku od četiri dana.

Asistent kod prvog i trećeg gola "đavola", Pogba, mogao je ozbiljno da povredi Ektora Beljerina u 76. minutu kada mu je svom silinom nagazio na koleno što je arbitar Andre Mariner dobro video i Francuzu pokazao crveni karton.

Drugog Francuza, iz redova Arsenala, Mariner je počastio ostankom na terenu u finišu susreta kada je Loran Košelni izgubio ko zna koji duel na utakmici i kao poslednji igrač odbrane oborio Romelua Lukakua, ali glavni sudija kao da je imao i dozu empatije prema mukama kroz koje je Košelni prolazio od prvog zvižduka a naročito nakon što ga je Pogba žargonski rečeno "otresao" u duelu ispred Čeha i potom asistirao Lingardu za gol koji je usledio u periodu najveće dominacije Arsenala (i De Hee, naravno).

Gordi Arsen Venger nastavio je da niže neuspehe u mečevima u kojima se Murinjo nalazi na drugoj strani terena, ali i očajne rezultate u "mini ligi" sa ostalih pet "velikih". Posle Mančester sitija (3:1) i Liverpula (4:0), Arsenal je izgubio i od Junajteda. Od pozitivnih rezultata "tobdžije" pred kraj prvog kruga imaju remi bez golova sa Čelsijem i pobedu nad Totenhemom od 2:0.

Ovaj rezultat nikako neće doprineti atmosferi na "Emirejtsu" na koji će sledeći istrčati fudbaleri BATE Borisova, kojima će narednog četvrtka biti potrebna pobeda u Londonu za eventualni plasman u šesnaestinu finala Lige Evrope i to u terminu u kojem će Crvena zvezda napadati nemački Keln i čekati pozitivne vesti iz Engleske.

Skor između Arsenala i Junajteda u ligi sada iznosi 69-46-82, a 82-50-94 ukupno u takmičarskim utkamicama. Prošle sezone bilo je 2:0 na "Emirejtsu" i 1:1 na "Old trafordu", što je ujedno bila i prva Vengerova sezonska pobeda nad Murinjom nakon njegova dva perioda u Čelsiju.

Naš reprezentativac Nemanja Matić, iako je bilo najava da neće biti spreman, našao se u startnoj postavi Junajteda i proveo na terenu svih 90 minuta.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC