• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mančester siti je mašina i već je deo istorije

Autor mondo.rs

Koje su srazmere snage najbolje ekipe u Evropi i gde će joj biti mesto u istoriji engleskog, ali i evropskog fudbala. "To su neki od najboljih igrača koji su igrali ovu ligu", kažu legende. Sledećeg vikenda - spektakl!

Podvig koji je Mančester siti napravio u nedelju ostvarila su još samo četiri tima u Engleskoj u poslednjih 128 godina.

Pobeda na Old Trafordu u nedelju učiniće "građane" ekipom sa najviše uzastopnih trijumfa u istoriji tamošnjeg fudbala!

Pobeda u meču protiv Vest Hema bila je 13. vezana za "građane", a doneli su je golovima Nikolas Otamendi i David Silva. Do ovog vikenda, po 13 pobeda u nizu ostvarili su samo Sanderlend, Preston (i jedni i drugi u sezoni 1891/92, Arsenal 2001/02 i Čelsi 2016/17).

Ekipa Pepa Gvardiole ostvarila je u svim takmičenjima ukupno 20 uzastopnih uspeha, a trijumf u sledećem kolu, na "Teatru snova", učinio bi igrače Sitija novim rekorderima Engleske.

"Pre te utakmice moraćemo da putujemo u Ukrajinu i posle toga razmišljaćemo o Old Trafordu. Pokušaćemo da budemo ono što jesmo", rekao je španski stručnjak, čiji su se metodi potpuno "primili" u njegovoj drugoj godini boravka u Engleskoj, kada je Siti postao najdominantniji tim Evrope.

Pepov sistem zasniva se pre svega na timu, ali i na maestralnim pojedincima, među kojima mnogi apsolutno zaslužuju da budu istaknuti.

Kevin De Brujne namestio je pobedonosni gol i u nedelju i interesantno je da od njegovog debija za Siti u septembru 2015. u svih pet najboljih liga Evrope nije bilo igrača sa više asistencija.

Brazilac Gabrijel Žezus stigao je među "građane" prošle sezone, nagovestio da zna mnogo, a ove godine je to potvrdio. U 24 nastupa za Mančester siti, bivši igrač Palmeirasa učestvovao je u 21 golom ekipe. Zbirno - 15 pogodaka i šest asistencija.

Kada su u pitanju strelci protiv Vest Hema, vredi istaći da je Nikolas Otamendi postigao tri gola na poslednjih deset utakmica Premijer lige, što je više nego što je postigao na prethodnih 64 (dva). Sa druge strane, umesto isticanja cifara dovoljno je citirati izjavu legende Liverpula Džejmija Karagera o sveprisutnom Špancu Davidu Silvi.

"Kada je Silva u pitanju, razočaran sam samo zbog njegovih godina (31) i zbog toga koliko ćemo ga još gledati u Premijer ligi. On pripada grupi igrača kao što je Tijeri Anri, Denis Berkamp, Erik Kantona... Mesto mu je uz te velikane koje smo imali u istoriji ove like i sigurno je jedan od najvećih. I De Brujne će biti jedan od njih...".

"IGRAČA KAO SILVU TAJ KLUB NIJE IMAO"



Karager je dodao i...

"Kada pominjem najveće igrače Mančester sitija, svi navijači tog kluba kažu da je najveći Kolin Bel, a ipak mislim da je David Silva najveći koji je igrao za Siti. Ne mislim da ću ikad u tom dresu videti boljeg od njega, a Kevin De Brujne može da ga prestigne ako bude igrao ovako narednih četiri ili pet godina".



Sa tom ocenom složio se i Anri.

"Što se mene tiče, mislim da je David Silva najbolji kreativni vezista koje smo videli u ovoj ligi".

Dakle, uživanje je ove sezone gledati Mančester siti, kao što će definitivno i da će derbi Mančestera, zakazan za narednu nedelju u 17.30 časova biti mnogo više od sudara dve dve filozofije, dve najbolje ekipe u Engleskoj i dva konkurenta u trci za titulu Premijer lige, u kojoj će Siti pobedom već u decembru jasno videti cilj.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC