• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dilema pred Dinamo: Jako ili kombinovati?

Autor mondo.rs

Crno-bijeli u Kijevu napadaju prvo mjesto u Grupi B Lige Evrope, ali je pitanje da li sa najjačim snagama s kojima raspolože Miroslav Đukić. Da li je bolje kalkulisati?

 Dinamo - Partizan borba za prvo mjesto ili kalkulisanje Izvor: Mondo/Goran Sivački

Partizan će u četvrtak odigrati posljednju utakmicu grupne faze Lige Evrope, a onda će se okrenuti žrijebu za šesnaestinu finala masovnijeg UEFA takmičenja i čekati ime rivala.

Da li kao povlašćen ili ne - zavisi upravo od utakmice u Kijevu protiv Dinama.

Cilj je ostvaren i "proljeće" u Evropi je obzbeđeno prije posljednjeg kola, ali primamljivo zvuči i titula "pobjednika grupe B", odnosno veći dio finansijskog kolača, koji bi završio u Humskoj ako bi crno-bijeli pobijedili ukrajinckog velikana.

Međutim...

Šef stručnog štaba Miroslav Đukić moraće o mnogo čemu da vodi računa kada je igrački kadar u pitanju. Da li je prvo mjesto u grupi bitnije od preostale dvije utakmice u Superligi protiv Napretka i Crvene zvezde i da li rizikovati suspenzije igrača koji su opterećeni kartonima?

Nebojša Kosović, Đorđe Jovanović i Marko Janković su zbog povreda van stroja i na njih Đukić sigurno neće računati do kraja godine. Dodatnu glavobolju stvorili su prijevremeni izlasci sa terena u derbiju protiv Vojvodine Evertona Luiza i Zorana Tošića.

Đukić mora da brine i o kartonima, odnosno igračima koji bi u slučaju dobijanja žutog u Kijevu propustili prvi meč šesaestine finala. Broj fudbalera kojima prijeti suspenzija nije mali.

Dodatni pritisak je na lijevom beku Nemanji G. Miletiću, takođe i napadači Leandre Tavamba i Ognjen Ožegović moraju posebnu pažnju da obrate na disciplinu u glavnom gradu Ukrajine, kao i Everton.

Na ostalim pozicijama trener Partizana može da pronađe zamjene, ali je mali izbor u napadu, gdje pored Kamerunca i Ožegovića nema mnogo opcija na raspolaganju. Vjerovatno će se strateg "parnog valjka" odlučiti za jednog, a njemu pridodati Sejdubu Sumu i Teofilusa Solomona.

Ostaje još malo vremena za Đukića da razmisli i odluči se za opciju koju smatra najboljom za klub..

Na posljednje dvije utakmice je menjao kompletnu taktičku postavku na terenu, pa ne bi čudilo da se za tako nešto po prvi put odluči i u Ligi Evrope.




Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC