• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Slaviće u Bazelu, a tugovati u Madridu i Moskvi

Autor mondo.rs

Dobili smo još tri učesnika osmine finala Lige šampiona. Poznato je i koja četiri kluba se sele u Ligu Evrope.

Barselona, Mančester siti, Bešiktaš, Totenhem, Mančester junajted, Pari Sen Žermen i Roma sa prvog mesta u svojim grupama, a Bazel, Bajern Minhen, Čelsi, Juventus i Real Madrid sa drugog čekaju žreb osmine finala Lige šampiona u ponedeljak, 11. decembra.

Uoči prve večeri poslednjeg kola grupne faze imali smo tri znaka pitanja o putnicima u drugu fazu elitnog takmičenja, a dileme su u svoju korist rešili fudbaleri Bazela, koji su savladali Benfiku u gostima 2:0, Rome, koji su kao domaćini pobedili Karabag 1:0 i Juventusa, koji su u Pireju savladali Olimpijakos 2:0.

Ta tri tima će, uz ostale koji su ranije rešili svoj status, čekati sredu veče i rasplet u grupama E, F, G i H.

Iznenađenja, dakle, nije bilo, a najveći gubitnici večeri su fudbaleri moskovskog CSKA, koji su u nadoknadi prvog poluvremena uspeli da povedu na Old Trafordu, ali ne i da sačuvaju prednost, koja bi im donela prolaz u narednu fazu.

Istovremeno u Lisabonu, Bazel je odigrao majstorski i već od 5. minuta vodio protiv Benfike.

Razočarani su tribine ovog utorka napustili i navijači Atletiko Madrida, koji su gajili nadu da bi Roma nekim čudom mogla da se oklizne protiv Karabaga, kao što su njihovi ljubimci, a da četa Dijega Simeonea savlada Čelsi na Stamford Bridžu.

Jedno vreme je i delovalo da bi to moglo da se dogodi, pošto su se Rimljani mučili da slome otpor borbenih gostiju, a Madriđani uspeli da povedu u Londonu, ali su "plavci" bili mnogo bolji i uspeli da izjednače, iako su po prikazanom za služili i sva tri boda...

Što se tiče Lige Evrope, tamo će CSKA, Seltik, Atletiko i Sporting Lisabon.

Od srpskih fudbalera u startnim postavama svojih timova bili su Aleksandar Kolarov (Roma), Mile Svilar i Andrija Živković (Benfika), Ivan Obradović i Uroš Spajić (Anderleht) i Uroš Đurđević (Olimpijakos), koji je na terenu bio do 71. minuta kada ga je zamenio Ben, potencijalno pojačanje Crvene zvezde u zimskom prelaznom roku.

REZULTATI I TABELE:

Grupa A

MANČESTER JUNAJTED - CSKA MOSKVA 2:1 (0:1)
/Lukaku 65, Rašvord 66 - Džagoev 45+1/

- Preokret Mančester junajteda! Može se reći i zasluženo, jer je domaćin bio mnogo bolji u dosadašnjem toku meča. Za samo minut, prvo Romelu Lukaku, pa Markus Rašvord uspeli su da dovedu svoj tim u vođstvo.

- Iznenađenje na Old Trafordu! CSKA stiže do prednosti u nadoknadi prvog poluvremena. Strelac je, uz dosta sreće, bio Alan Džagoev. Njega je, posle očajnog šuta Vitinja iz dobre pozicije, lopta pogodila u leđa i promenila pravac.

- Ređaju se prilike pred golom Moskovljana, ali i dalje je 0:0.

- Stativa na Old Trafordu! Markus Rašvord je bio u dobroj prilici u 4. minutu, ali je pogodio samo okvir gola.

BENFIKA - BAZEL 0:2 (0:1)
/Elunusi 5, Oberlan 66/

- Bazel duplira prednost u 66. minutu, pošto je Dimitri Oberlan ostao potpuno sam posle akcije iz prekida... Rezultat koji Bazelu garantuje osminu finala.

- Bazel vodi od 5. minuta golom Mohameda Elunusija. Lako su ispali defanzivci Benfike na levoj strani, zatim je usledio centaršut u peterac, Mile Svilar bio neodlučan, štoperi spori, pa je Elunusi iskoristio sve to da glavom sprovede loptu u mrežu.

TABELA: Junajted 12, Bazel 9, CSKA 9, Benfika 0.

Grupa B

BAJERN MINHEN - PARI SEN ŽERMEN 3:1 (2:0)
/Levandovski 8, Toliso 37, 69 - Mbape 50/

- Još jedan pogodak Korentina Tolisa. U 69. minutu Kingsli Koman je prošao kao brzi voz po levoj strani i potom odigrao povratnu na penal, gde je natrčao Toliso i iz prve poslao loptu u mrežu.

- Pari Sen Žermen smanjuje zaostatak u 50. minutu, pogotkom Kilijana Mbapea na sjajnu asistenciju Edinsona Kavanija, koji mu je kao na "malom fudbalu" podigao loptu za udarac glavom.

- Bavarci vode 2:0 od 37. minuta. Korentin Tolios je odlično reagovao na centaršut Hamesa Rodrigeza sa leve strane i udarcem glavom pogodio mrežu.

- Bajern vodi Pari Sen Žermena od 8. minuta pogotkom Roberta Levandovskog, koji je ostao potpuno sam posle akcije po levoj strani i gužve u kaznenom prostoru gostiju. Dani Alveš je zakasnio da istrči i postavi ofsajd zamku, što su domaći igrači umeli da kazne.

SELTIK - ANDERLEHT 0:1 (0:0)
/Šimunović ag 62/

- I čuveni britanski muzičar Rod Stjuart bodri Seltik sa tribina.



- Anderleht je bio bolji, konkretniji, a to je i krunisao u 62. minutu, doduše uz dosta sreće, pošto je autogol postigao Jozo Šimunović posle nespretne reakcije na centaršut sa desne strane.

TABELA: PSŽ 15, BAJERN 12, Seltik 3, Anderleht 3.

Grupa C

ČELSI - ATLETIKO MADRID 1:1 (0:0)
/Savić ag 75 - Nigez 56/

- Stiže Čelsi do pogotka posle brojnih neiskorišćenih prilika! U 75. minutu Stefan Savić je posle gužve koja je drugo trajala pred golom gostiju postigao autogol...

- Ređaju se šanse pred golom gostiju, ali "plavci" nikako da stignu do pogotka ove večeri...

- Čelsi je napadao i stvarao prilike, ali Atletiko stiže do prednosti. U 56. minutu metu je pogodio Saul Nigez, koji se posle centaršuta prikrao na drugoj stativi i iskoristio dodavanje Fernanda Toresa, koji je loptu sa prve stative prebacio glavom.

- I po povratku sa odmora londonski "plavci" deluju opasnije...

- Čelsi je opasniji u prvih pola sata, preti uglavnom preko Alvara Morate, međutim, bivši napadač Real Madrida i Juventusa nije uspeo da pogodi metu.

ROMA - KARABAG 1:0 (0:0)
/Peroti 54/

- Roma stiže do prednosti u 54. minutu preko Dijega Perotija, koji je glavom spustio loptu u mrežu posle odbranjenog šuta Edinu Džeku. Prethodno je Italijan sjajno kombinovao sa Strotmanom i Džekom.

- Navijači Karabaga na Olimpiku:

- Zanimljivo, prvu ozbiljniju šansu u Rimu imali su gosti, ali je i to bio prilično neprecizan šut Dina Ndiovua u 22. minutu.

TABELA: ČELSI 10, Roma 8, Atletiko 6, Karabag 2.

Grupa D

OLIMPIJAKOS - JUVENTUS 0:2 (0:1)
/Kvadrado 15, Bernadeski 89/

- Samo pet minuta po ulasku u igru, Federiko Bernadeski je uspeo da sjajnim udarcem u dalji ugao duplira prednost Juventusa.

- Umalo da Uroš Đurđevi donese izjednačenje Olimpijakosu u finišu prvog dela, ali je Vojceh Šćešni uspeo nogom da odbrani njegov šut glavom posle centaršuta iz kornera.

- Juventus vodi od 15. minuta golom Huana Kvadrada posle odlične asistencije Aleksa Sandra. Prvo je Brazilac ostao potpuno sam na levoj strani, a potom i Kolumbijac u petercu Olimpijakosa, pa mu nije bilo teško da iz prve sprovede loptu u mrežu.

BARSELONA - SPORTING LISABON 2:0 (0:0)
/Alkaser 59, Matje 90+1/

- Žeremi Matje, kojeg je Barselona prodala Sportingu, postiže autogol u prvom minutu nadoknade za vođstvo Barse 2:0.

- Barselona vodi od 59. minuta, pošto je Pako Alkaser odlično reagovao glavom na prvoj stativi posle centaršuta iz kornera.

TABELA: BARSELONA 11, Juventus 8, Sporting 7, Olimpijakos 1.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC