• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EURO 2020: Sve više utakmica na "Vembliju"

Autor mondo.rs

Engleska je bila domaćin EURO 1996, poslije čega su turnir dobijale Holandija i Belgija 2000, Portugalija 2004, Švajcarska i Austrija 2008, Ukrajina i Poljska 2012. i Francuska 2016. godine.

Brisel neće biti jedan od domaćina Evropskog prvenstva 2020. godine zbog odloženog projekta za novi stadion, pa je londonski Vembli dobio dodatne četiri utakmice na turniru.

Planirano je da se u glavnom gradu Belgije odigraju tri meča grupne faze i jedna u osmini finala, ali je UEFA primorana da promijeni raspored i Londonu dodijeli organizaciju ukupno sedam utakmica, među kojima su polufinale i finale.

Vembli je poslije otkaza Briselu dobio prednost u odnosu na kandidate iz Kardifa i Stokholma, čije kandidature nisu prihvaćene.

Evropsko prvenstvo igra se od 12. juna do 12. jula 2020. godine.

Englezi su, inače, bili najviše kivni nakon što je FIFA u vrijeme Sepa Blatera dodijelila svjetska prvenstva Rusiji i Kataru, pa mnogi ovu odluku UEFA shvataju i kao pokušaj da se ostrvska javnost primiri i odobrovolji.

Engleska je bila domaćin EURO 1996, posle čega su turnir dobijale Holandija i Belgija 2000, Portugalija 2004, Švajcarska i Austrija 2008, Ukrajina i Poljska 2012. i Francuska 2016. godine.

/uskoro i Liga nacija/

Prvobitno je bilo zamišljeno da EURO 2020 bude održan širom kontinenta, ali se vremenom spisak gradova koji će biti domaćini dodatno skraćivao. Prije Brisela, čija je kandidatura prihvaćena pa naknadno odbijena, nisu prošli Minsk (Bjelorusija), Sofija (Bugarska), Jerusalim (Izrael), Skoplje (Makedonija), Stokholm (Švedska) i Kardif (Vels).

Pored Londona, završnica EURO 2020 igraće se u Bakuu (Azerbejdžan), Minhenu (Njemačka), Rimu (Italija), Sankt Peterburgu (Rusija), dok će Kopenhagen (Danska), Budimpešta (Mađarska), Amsterdam (Holandija), Dablin (Irska), Bukurešt (Rumunija), Glazgov (Škotska) i Bilbao (Španija) biti domaćini prve faze.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC