• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

UEFA: Licenciranje klubova u BiH pozitivno

Autor mondo.ba

Aleš Zavrl, direktor odjela za licenciranje UEFA-e boravio je u Sarajevu u posjeti FS BiH čiji je rad ocijenio pozitivnim.

Tokom posjete održani su sastanci sa menadžmentom Saveza i odjelom za licenciranje FS BIH.

”Posebno su razmatrane teme za naredni proces licenciranja klubova Premijer lige BiH za sezonu 2018/2019. Na sastancima su analizirane i teme iz procesa licenciranja i dodatno pojašnjeni postupci licenciranja i odluke iz 2017/2018., struktura davaoca licence, postupak odlučivanja, 'Benchmarking' (finansijski podaci i analize klupske finansijske dokumentacije), kao i druge važne teme za postupak licenciranja. Pozitivno je ocijenjen rad administracije za licenciranje klubova FS BiH”, istakli su iz FS BiH i dodali:

”Doneseni su određeni zaključci i predložene nove aktivnosti, kao i moguća podrška UEFA-e na unapređenju procedura i prisustvo seminarima i radionicama organizovanim za klubove i ostale involvirane u sistem licenciranja klubova”.

Ispred FS BIH sastancima su prisustvovali generalni sekretar Jasmin Baković, sekretar Izvršnog odbora Nihad Hodžić, izvršni direktor sektora za administraciju Adnan Džemidžić, šef odjela za licenciranje klubova Nijaz Merdanović i viši stručni saradnik za licenciranje Lejla Krajnc.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC