• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Terzić: Nema dobitka na lutriji ako ne kupiš loz!

Autor mondo.rs

"Odradili smo sjajan prelazni rok, mnogo smo rizikovali i investirali, ali nam se vratilo", poručio je generalni direktor crveno-belih Zvezdan Terzić.

 Terzić: Nema dobitka na lutriji ako ne kupiš loz! Izvor: MN PRESS

Crvena zvezda je posle tačno 25 godina obezbedila proleće u Evropi!

Fudbaleri crveno-belih su pobedom nad Kelnom (1:0) obezbedili drugo mesto u svojoj grupi u Ligi Evrope i sa nestrpljenjem očekuju žreb u ponedeljak na kome će saznati ime rivala u šesnaestini finala ovog takmičenja.

Tim povodom je na "Al Džaziri" u emisiji "Tribina" gostovao generalni direktor crveno-belih Zvezdan Terzić koji je analizirao veliki uspeh tima koji je napravio istorijski podvig.

Sadašnja generacija Vladana Milojevića prva je u istoriji ovog takmičenja koja je startovala u 1. kolu kvalifikacija i uspela da "potraje" najmanje 16 utakmica, odnosno da obezbedi nokaut fazu Lige Evrope.

Šta je sada Zvezda imala što nije imala 25 godina?

"Reći u jednoj rečenici...teško je da elaboriram", počeo je Zvezdan Terzić i potom rezimirao sve što se desilo od početka sezone do danas: "Poklopile su se kockice u mozaik i sve to je rezultiralo sjajnim uspehom. Krenuli smo u junu skromno u ovo takmičenje i iz utakmice u utakmicu raslo je i samopouzdanje igrača. Investirali smo kao nikada do sada - doveli kvalitetne igrače, platili smo visoka obeštećenja, dali visoke plate...Bili smo svesni da ne možete da dobijete na lutriji ako ne kupite loz. Morate imati velike igrače da biste napravili veliki tim. Crvena zvezda je veliki klub sa armijom navijača koji mnogo očekuju i najskuplji je neuspeh. Platili smo taj ceh prethodnih godina zbog ogromnih dugova i finansijskih problema, ali tri godine iza nas iskoristili smo za finansijsku stabilizaciju i sada smo bili spremni da uložimo veća finansijska sredstva kako bismo napravili snažan tim".


Zvezdan Terzić je istakao da je "okosnica" sadašnjeg tima napravljena još tokom prethodnih prelaznih rokova kada su u klub stigli stranci, a da je letos fokus bio na domaćim fudbalerima zbog pravila FSS da ograniči broj inostranih fudbalera na četvoricu u protokolu za meč.

"Naša najbolja četiri igrača su možda i stranci: Donald, Boaći, Le Talek i Kanga. Mi smo ih imali i prethodne sezone, ali nismo imali kvalitetne srpske igrače. Ove sezone smo doveli domaće igrače i imali pun pogodak sa njima. Hteli smo igrače koji imaju iskustvo iz inostranstva i koji znaju šta je Crvena zvezda", poručio je Terzić i dodao:

"Ima mnogo talentovanih igrača u Srbiji, ali nismo videli ko može odmah u ovom momentu da odgovori zahtevima Zvezde. Tako je došao Borjan, Rodić, Jovičić, Stojković, Pešić, Krstičić... Oni imaju iskustvo igranja u međunarodnim ligama, Evropi i doneli su profesionalizam u svim sferama kluba. Odradili smo sjajan prelazni rok, mnogo smo rizikovali i investirali, ali nam se vratilo".


Iz toga ističe da se može izvući jasna poruka...

"Fudbal je specifičan biznis i ovde važe pravila koja ne važe u ostalim sferama biznisa - ovde je samo sportski rezultat generator velikog prihoda".

U istoj emisji gostovao je i nekadašnji fudbaler Vardara i Crvene zvezde Đorđe Jovanovski koji je istakao da bi Crvena zvezda svake godine trebalo da igra važnu ulogu u Evropi, sa čim se, donekle, složio Zvezdan Terzić.

"Slažem se kao navijač Crvene zvezde da istorija kluba nas obavezuje da idemo stazama prethodnika, ali realnost je potpuno drugačija".

Objasnio je i zbog čega misli da u ovom trenutku to nije realno.

"Kao što je sve devastirano u regionu - tako je i fudbal na našim prostorima. Jeste Zvezda bila prvak Evrope 1991. godine u velikoj državi Jugoslaviji, ali tada je sve bilo drugačije. Posledice svega što se dešavalo u regionu uticale su i na devastiranje fudbala u svim EX-YU zemljama. Posebno je Zvezda bila u krizi, znate da kada sam došao u klub da smo imali dug od 53 miliona evra, izbacivanje iz Evrope, morali smo novac od transfera mladih igrača da koristimo za vraćanje duga, a ne u tim... Bili smo praktično klinički mrtvi i predlagali su nam revizori da idemo u bankrot, da nema spasa, a sad nakon tri i po godine pravimo fantastične rezultate", rekao je Terzić i dodao : "Ne treba podvlačiti paralelu između Zvezde iz 1991. i danas nego između 2014. i danas".

Nakon svega urađenog veruje da je poverenje navijača ponovo tu.

"Najvažnije je da smo povratili poverenje naroda u Crvenu zvezdu, udarili smo temlje da se vratimo na onaj evropski put na kom smo bili pre devedesetih godina", zaključio je on.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC