• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Odlazi Boaći, dolaze četvorica: "Bićemo još jači!"

Autor mondo.rs

Zvezdan Terzić za "Al Džaziru" govorio o planovima tokom zimskog prelaznog roka.

 Odlazi Boaći, dolaze četvorica: "Bićemo još jači!" Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Generalni direktor crveno-belih Zvezdan Terzić gostovao je u emisiji "Tribina" na "Al Džaziri" i analizirao veliki uspeh kluba, odnosno plasman u nokaut fazu Lige Evrope.

Tom prilikom istakao je koliko je bilo važno to što je Crvena zvezda prethodnog leta "rizikovala i investirala" u dovođenje novih pojačanja, što im se višestruko vratilo evropskim uspesima, a istovremeno je predočio i planove za zimski prelazni rok.

Na pitanje kako zadržati ekipu na okupu do proleća, i prvih mečeva u nokaut fazi Lige Evrope koji su već u februaru, Terzić je istakao da je prodaja igrača neminovnost klubova sa Balkana.

"Ostvarili smo dobit od 30 miliona u poslednje dve godine od prodaje igrača, a ovaj uspeh je podigao cenu naših igrača na tržištu. Nama je u planu, za sada, da ode samo najbolji strelac Ričmond Boaći pošto imamo interesovanja iz Premijer lige. Osim njega trudićemo se da zadržimo ostatak tima, a želimo da u januaru formiramo tim za kvalifikacije za Ligu šampiona sledećeg leta. Nećemo čekati jun, želimo da se ekipa uigra", poručio je Terzić i dodao:

"Znamo koja četiri igrača želimo da dovedemo, dogovori sa klubovima su pri kraju, a čak i ako odu Boaći ili još neki igrač - bićemo na proleće jači nego ove jeseni".

Izvor: MN PRESS


Zašto klubovi sa ovih prostora ne uspevaju da pariraju zapadnim? Terzić je istakao da u Srbiji, Hrvatskoj, Makedoniji i ostalim zemljama regiona ima mnogo talentovanih igrača, kako on kaže, oni su "predisponirani za fudbalsku" igru, ali finansije su velika boljka.


"Finansijski problemi su ono što tera klubove da prodaju igrače još kao poluproizvode. Mi jedemo sopstvenu supstancu i klubovi su sve siromašniji i siromašniji! Svi igrači iz reprezentacija praktično igraju u inostranstvu", kazao je Terzić.

Poručio je i šta je potrebno rešiti kako bi klubovi u potpunosti ozdravili.

"Dok se neke stvari ne reše, a to je pre svega pitanje titulara, i da se klubovima omoguće neki izvori prihoda, te da ne dominiraju transferi, neće biti bolje. Svi klubovi u Evropi ostvaraju najveći deo prihoda od TV prava, sponzora i ulaznica, a kod nas su ulaznice praktično statistička greška. Stadioni su devastirani, narod nema novca... Tržište i TV prava su zanemarljivi, sponzori nemaju ekonomsku opravdanost, pa su nam tako prodaja igrača jedini pravi prihod", zaključio je Terzić.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC