• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Nisam znao da su oni mafijaši"

Autor mondo.rs

Predsedniku Juventusa, milijarderu iz porodice Anjeli, ukinuta je suspenzija iz fudbala na godinu dana.

Jedan od članova čuvene porodice Anjeli, Andrea, koji od 2010. obavlja funkciju predsednika Juventusa, a od 2015. drži i mesto u Izvršnom odboru UEFA, dobio je zeleno svetlo da se vrati fudbalu.

Nakon što je suspendovan na godinu dana iz ove igre, zbog toga što je "tapkao" ulaznice huliganima iz redova navijača svog kluba, Anjeli se žalio na ovu odluku, slučaj je stigao na Apelacioni sud Fudbalskog saveza Italije i kazna mu je ukinuta.

Anjeli je u septembru suspendovan na godinu dana iz fudbala zbog prodaje karata "ultra" navijačima, a "Stara dama" morala je da plati i kaznu od 300.000 evra. Apelacioni sud FIGC promenio je odluku i umesto suspenzije Anjelija, kaznio je Juventus sa jednom utakmicom igranja pred zatvorenim južnim tribinama svog stadiona koje po običaju pripadaju organizovanim navijačima i kaznom za predsednika kluba od 100.000 evra.

Juventus je takođe kažnjen i sa 600.000 evra kazne, a južnu tribinu moraće da zatvori za narednu utakmicu protiv Đenove zakazanu za 22. januar.

Tužilac Fudbalskog saveza Italije, Đuzepe Pekoraro, izjavio je za agenciju ANSA da je ukidanje kazne ružan presedan za fudbal.

Anjeli je kažnjen je jer dozvolio članovima ultras grupe 'Ndrangheta' (pripadnici Kalabrijske mafije) da kupe ulaznice za mečeve Juventusa, ali se predsednik kluba branio da nije mogao da zna ko su oni i da stoga ne snosi odgovornost.

Anjelijevo bogatstvo 2014. godine procenjeno je na 13,5 milijardi evra.

Njegov pokojni otac, Umberto, bio je i izvršni direktor FIAT-a i predsednik, a potom i počasni predsednik Juventusa i to u vreme kada je ovaj klub zaratio sa Interom i porodicom Morati, tadašnjeg predsednika "nerazura" Anđela Moratija.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC