• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Špancima je hitno potrebna gol-tehnologija!

Autor mondo.rs

I mali andaluzijski derbi na "La Rosaledi" potvrdio je da su Španci pogrešili kada su bili skeptični prema inovacijama u fudbalu.

Fudbaleri Betisa bili su u velikoj krizi, seriji od pet poraza i dva remija u poslednjih sedam kola, sve do malog andaluzijskog derbija i gostovanja na "La Rosaledi" ovog ponedeljka uveče na zatvaranju 16. kola Primere.

Ispostavilo se da im je upravo to bilo potrebno!

Zeleno-beli iz Sevilje i treći put uzastopno, posle trijumfa 1:0 i 1:2 iz prošle sezone, savladali su Malagu koja je nagovestila da bi mogla da izvuče opstanak posle očajnog starta sezone, ali koja je ove večeri bila prenervozna da bi uradila bilo šta pozitivno u tvrdoj i žustroj utakmici - 0:2 (0:1).

Duel plavo i zeleno-belih pojačaće pritisak na vodeće ljude španske lige da uvedu gol-tehnologiju, jer je i večeras poništen čist gol Hoakina iz slobodnog udarca što je samo jedan u nizu sličnih situacija ove sezone.

Zamenjeni Adrijan isključen je u drugom poluvremenu zbog žestokog protestsa kod sudije Rohasa.

I bez priznatog pogotka za legendarnog kapitena, iako je mnogima na stadionu bilo jasno da je golman Roberto Himenez zakasnio da interveniše u trenutku kada je rezultat bio 0:1, pobeda gostiju nije dolazila u pitanje.

Na pas Hoakina, Serhio Leon je postigao lep gol levom nogom u 24. minutu, nakon čega je trener domaćih Mičel morao da napravi neplaniranu izmenu i povređenog Adrijana Gonzalesa zameni Dijegom Rolanom.

I pre i posle toga gosti su bili bolji, a kad priznat gol Hoakinu, jeste Viktoru Kamarasi u 50. minutu na asistenciju Antonija Barahana za 0:2 i prvu pobedu Betisa od 21. oktobra i utakmice sa Alavesom na "Viljamarinu" (2:0).

S druge strane, Malaga se podigla nakon što je u prvih devet kola osvojila samo bod, imali su Mičelovi izabranici šansu da pobedom večeras priđu prvom iznad crte, Deportivu, na bod zaostatka, ali su bili zasluženo poraženi.

Rezultati:

ponedeljak

Malaga - Betis 0:2 (0:1)
/Leon 24, Kamarasa 50/

nedelja

Đirona - Hetafe 0:1 (0:1)
/Stuani 5/

Leganes - Real Madrid (odloženo)

Selta - Viljareal 0:1 (0:1)
/Fornals 34/

Las Palmas - Espanjol 2:2 (0:1)
/Remi 80, Kaljeri 89 - Moreno 19, 41/

Barselona - Deportivo 4:0 (2:0)
/Suarez 29, 47, Paulinjo 41, 75/

subota

Atletik Bilbao - Sosijedad 0:0

Eibar - Valensija 2:1 (0:0)
/Inui 49, Džordan 87 - Mina 57/

Atletiko Madrid - Alaves 1:0 (0:0)
/Tores 74/

petak

Sevilja - Levante 0:0

Tabela: Barselona 42, Atletiko 36, Valensija 34, Real (-1) 31, Sevilja 29, Viljareal 24, Đirona 23, Eibar 21, Betis 21, Hetafe 20, Sosijedad 20, Leganes (-1) 20, Selta 18, Bilbao 18, Levante 17, Espanjol 17, Deportivo 15, Alaves 12, Malaga 11, Las Palmas 11.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC