• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Marinović vodi "zmajeve" preko "bare"

Autor mondo.ba

Sve je izvjesnije da fudbalska reprezentacija na sutrašnjoj sjednici Izvršnog odbora FS BiH neće dobiti novog selektora, pa bi put Sjedinjenih Američkih Država bh. tim mogao da krene sa kormilarom mlade selekcije, Vinkom Marinovićem.

 Vinko Marinović selektor reprezentacija BiH Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević
Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Brojni kandidati koji su se pominjali kao potencijalni nasljednici bivšeg selektora reprezentacije BiH Mehmeda Baždarevića su otpali, tako da u konkurenciji pred sutrašnju sjednicu Izvršnog odbora Fudbalskog saveza BiH skoro da nije ostao niko.

Stoga se kao logično rješenje za klupu "zmajeva" pominje Vinko Marinović, selektor mlade reprezentacije BiH, koji sa svojim izabranicima veoma dobro "gura" u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Podsjetimo, seniorska reprezentacija BiH krajem januara odigraće dva prijateljska meča na turneji po Sjedinjenim Američkim Državama. Duel sa Amerikancima biće odigran 28. januara u Los Anđelesu, a tri dana kasnije na programu je meč protiv Meksika. Ovaj duel igraće se u San Antoniju.

Već sada je poznato da će reprezentaciju činiti igrači koji nastupaju u Premijer ligi BiH, s obzirom da se radi o nestandardnom terminu FIFA, tako da fudbaleri koji nastupaju u najjačim evropskim ekipama neće dobiti poziv.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC