• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kokeza: Hitno rešiti problem huligana

"Ne može preko noći da se iskoreni, ali mora pod hitno da se krene u reševanje tog problema kako bismo u budućnosti izgegli scene s derija", rekao Slaviša Kokeza novinarima u hotelu "Kraun Plaza".

 Slavisa-Kokeza-huliganizam. Izvor: MN PRESS

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije Slaviša Kokeza s ponosom je govorio o rezultatima postignutim u 2017. godini.

Prvi čovek srpskog fudbala rekao je da uspesi reprezentativnih selkcija, kao i klupski Partizana i Crvene zvezde moraju da budu podstrek novim generacijama, ali i obaveza svima u FSS i srpskom fudbalu da još jače i bolje rade u godinama pred nama.

"Nism čovek koga uspeh može da uljulja i da opije", počeo je Kokeza.

"Svaki uspeh stvara još veću obavezu. Svi faktori FSS, zajedno sa fudbalerima i stručnim štabom, moraju da daju svoj maksimum kako bi se na kraju stvorio uspeh kao što je plasman na Svetsko prvenstvo. Ali tu nije kraj... Siguran sam da ćemo u 2018. godini kupiti zgradu za administrativni centar FSS i da ćemo zajedno sa Gradom Beogradom i državom pokrenuti izgradnju nacionalnog stadiona. To je prioritet, kao i privatizacija u fudbalu", rekao je Kokeza.

On je istakao da je veliki problem srpskog fudbala huliganizma.

"To je veliki problem za fudbalsku Srbiju, ali i državu. Huliganizam je nedopustiv u svim segmentima društva, tako i u fudbalu. Postoji dobar zakon, a FSS će nastojati da pokrene razgovore sa Ministartstvom pravde, tužilaštvom, policijom da se pokrene model gde će državni organi uz prisustvo FSS rešavati probleme sa huliganima i po bržem postupku ih kažnjavati", rekao je Kokeza.

Predsednik FSS je rekao da kazne ne smeju da budu blage.

"Da ne čekamo presude od šest meseci i godinu dana. Imamo situacije gde su huligani posle kazni od sedam dana zatvora stekli još veću popularnost među svojim pristalicama. To moramo da sprečimo. Oni moraju za 24 sata ili 48 sati da budu kažnjeni. Samo tako ćemo smanjiti problem."

Takođe, Kokeza je svestan da se problem ne može preko noći iskoreniti.

"Ne može preko noći da se iskoreni, ali mora pod hitno da se krene u reševanje tog problema kako bismo u budućnosti izgegli jako ružne slike kao što je bila ona sa poslednjeg derbija", rekao je Slaviša Kokeza.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC