• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vermezović prvi "pik" FK Budućnost Podgorica

Autor mondo.rs

Bivši strateg Partizana razgovarao drugi put sa predsednikom FK Budućnost, Žarkom Burićem. Dogovora još nema, ali sve bi moglo da bude gotovo u naredna 24 sata

 Vermezović prvi "pik" FK Budućnost Podgorica Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Fudbalski klub Budućnost još nije imenovao šefa stručnog štaba, ali je poznato ko je najveći kandidat.

To je Vladimir Vermezović, koji je trenutno u prednosti nad Tomislavom Sivićem i Radovanom Ćurčićem.

Bivši fudbaler Partizana, Sporting Hihona, Salamanke, Panioniosa i Hanovera, kao i nekadašnji trener Teleoptika, Partizana, Spartaka Trnave, Kajzer Čifsa i Orlando Pajratsa je boravio u Podgorici u subotu uveče obavio je drugi razgovor sa predsednikom podgoričkog kluba Žarkom Burićem, ali ruku jedan drugom još nisu pružili.

Prvi put, pre deset dana, zapelo je oko finansija, a i sada je slična situacija: 54-godišnji strateg iz Beograda drži cenu i ne želi da odstupi, a šampion države nema nameru da se "previše otvori", pišu podgoričke "Dnevne novine".

"Opcija da preuzmem Budućnost je još otvorena. Nisu finansije problem, mene zanimaju neke druge stvari, a to je poslovna tajna. Budućnost je veliki klub", rekao je Vermezović za "Dnevne novine".

Drugi podgorički list "Arena" piše da je kamen spoticanja i pomoćni trener, jer Vermezović hoće sa sobom da dovede svog dugogodišnjeg saradnika, bivšeg golmana Partizana Darka Belojevića. A pitanje je da li Budućnost želi to da plaća.

"Bio sam u Podgorici i razgovarao sa predsednikom Burićem. Pričali smo o svemu. Bio je to prijatan i korektan susret. Sve će biti poznato u narednih 24 sata. Optimista sam, kao i uvek. Verujem da ćemo napraviti saradnju", rekao je Vermezović "Areni".

Podgoričani, definitivno, razmišljaju samo o Vermezoviću, a to je "Dnevnim novinama" potvrdio savetnik za sportska pitanja Miloljub Ostojić.

"Dogovor još nije postignut, ali Vladimir Vermezović jeste 'prvi pik'. Ako se ne dogovorimo sa njim, onda ćemo se okrenuti drugim opcijama. Ne bih ulazio u detalje, ali biće još razgovora", poručio je 67-godišnji operativac Budućnosti.

A, prvi pik uprave najpopularnijeg kluba u Crnoj Gori je najveće trenerske uspehe ostvario na početku karijere u sezoni 2004/05. je osvojio titulu u Srbiji sa Partizanom, a te sezone je uveo crno-bele u 1/8 finala Kupa Uefa (Liga Evrope), što je rezultat koji do danas nije ponovio nijedan klub iz Srbije.

Mešutim, posle tih uspeha, nije ih ponavljao u klubovima u kojima je potom radio. U Spartaku iz Trnave (Slovačka) se zadržao malo 2008. godine, predvodeći Kajzer Čifs iz Južne Afrike od 2009. do 2012. godine nije osvojio nijedan trofej, u Partizan se vratio leta 2012, ali je najuren nakon pola godine, da bi kratko bio na klupi Orlando Pajratsa (Južna Afrika) 2014. godine, što mu je bio poslednji klub u karijeri.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC