• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srnić "isplaćuje" Jevtovića, Kanga prvi pristao...

Autor mondo.rs

Crvena zvezda namerava što veći posao oko transfera i pregovora sa igračima kojima ističu ugovori da završi pre poslednjeg dana 2017. godine.

Dok je jedan od igrača sa vrha liste želja tandema Zvezdan Terzić/Mitar Mrkela, Filip Đuričić (25, 181), poručio da nije baš tako blizu povratka, izgleda da Milan Jevtović (24, 184) može tačno da proceni koliko je daleko od dolaska u Crvenu zvezdu.

Izraženo u valuti, krilni napadač Antalije kojem će poslednjeg dana 2017. godine isteći pozajmica norveškom Rosenborgu, nalazi se 600.000 evra daleko od promocije u Ljutice Bogdana.

"Sportski žurnal" u broju od utorka navodi da je to cena koju je turski klub odredio za Čačanina, koji se posle transfera iz norveškog Bodo Glimta u Antaliju 2016. nije snašao (odigrao je samo 64 minuta za polusezonu), pa je vraćen u Norvešku, ali u redove Rosenborga.

Antalija je 2016. platila Jevtovića 2,5 miliona evra.

Tamo, Jevtović je postigao 13 golova na 41 nastupu, učestvovao u osvajanju šampionske titule i nastupao u Ligi Evrope pa tako ne bi imao pravo da igra i za Crvenu zvezdu u UEFA takmičenjima ove sezone.

"Žurnal" navodi da generalni direktor crveno-belih, Terzić, namerava novac za Jevtovićev transfer da obezbedi prodajom Slavoljuba Srnića (25, 173) koji ulazi u poslednju sezonu ugovora i koji je jedan od igrača čiji se odlazak ove zime u slučaju adekvatne ponude neće stopirati.

Srnić, a to nije zanemarljivo, ulazi u "izlaznu godinu" ugovora i utoliko je i poslednji trenutak da Crvena zvezda razgovara o njegovom transferu po tržišnim uslovima, što u ovom trenutku ne bi bio slučaj sa trojicom stranaca - Gelorom Kangom, Mičelom Donaldom i Damijenom Le Talekom.

Svoj trojici ugovori sa Crvenom zvezdom ističu narednog leta i, hipotetički, svaki od njih bio bi slobodan u januaru da potpiše za neki strani klub u koji bi otišao bez obeštećenja na kraju tekuće sezone.

"Večernje novosti" navode da će o produžetku saradnje prvi razgovarati Kanga, koji je, navodi list, načelno prihvatio uslove koji su mu predočeni, ali je potpis ostavljen za poslednje dane u 2017. zbog važnosti utakmica koje su bile pred ekipom u trenutku verbalnog dogovora: BATE Borisov, Keln, Partizan…

"Novosti" navode i da Crvena zvezda nije zvala Aleksandra Kataija, koji namerava ove zime da napusti Alaves.

Kanga bi trebalo da potpiše trogodišnji ugovor i predvodi ekipu i prolećnom delu sezone, međutim pitanje je da li će to biti slučaj i sa Le Talekom koji je "glavom" bliže odlasku ovog januara, bilo da je reč o turskim klubovima Trabzonsporu i Basakšehiru, bilo da se pojavi neko treći zainteresovan za njega…

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC