• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kante najbolji fudbaler Francuske u 2017. godini

Autori mondo.ba Autori Anadolija

Kante, koji je zajedno sa Vardijem i Mahrezom predvodio Lester siti do senzacionalne titule šampiona Engleske u sezoni 2015/16, prošle sezone je isti uspjeh ponovio sa Čelsijem.

N'Golo Kante, zadnji vezni igrač londonskog Čelsija, kasno sinoć je proglašen za najboljeg fudbalera Francuske u 2017. godini, iako su mnogi očekivali da će to priznanje otići u ruke mladog Kiliana Mbpea.

U izboru "Frans Fudbala", jednog do najprestižnijih svjetskih fudbalskih magazina, Kante je naslijedio prošlogodišnjeg pobjednika Antoana Grizmana prvotimca madridskog Atletika.

Twitter Embed Code



Zahvaljujući sjajnim partijama u dresu "plavaca" bio je proglašen za najboljeg igrača sezone u Premijer ligi. Isto priznanje dobio je od Asocijacije profesionalnih fudbalera Engleske (PFA) i Asocijacije fudbalskih novinara (FWA). Naravno, pripala mu je i klupska nagrada namijenjena fudbaleru godine.

Kante je profesionalnu karijeru počeo u Bulonju, nastavio u Kaenu, da bi 2015. godine preselio u Englesku, tačnije Lester. Nakon sezone iz snova s "lisicama" prelazi u Čelsi. Za "plavce" iz Londona odigrao je 63 takmičarske utakmice i postigao tri gola. U dresu Francuske 26-godišnji veznjak debitovao je u martu 2016. godine protiv Holandije. Do sada je upisao 20 nastupa uz jedan pogodak.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC