• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Moca Vukotić: Zvezda me je htela,ali nisam hteo ja

Autor mondo.rs

U novoj emisiji "Deca Partizana", o fudbalu i Partizanu je govorilo legendarni Momčilo Moca Vukotić.

 Moca Vukotić: Zvezda me je htela,ali nisam hteo ja Izvor: MN Press/arhiva

Momčilo Moca Vukotić. Ime čije se ime sa velikim poštovanjem izgovara u Fudbalskom klubu Partizan, ali uopšte u ovom delu sveta.

Legendarni fudbaler Partizana, do nedavno rekorder po broju mečeva u crno-belom dresu (pretekao ga je Saša Ilić), ispričao je svoju priču, o tome kako ga je otac naveo na Partizan, kako su izgledali "večiti derbiji" nekada...

"Igrao sam za svoju osnovnu školu. Zvezda je organziovala turnir osnovnih škola i to im je služilo za selekciju, treneri Zvezde su posmatrali decu i birali ih za fudbalsku školu. Posle utakmice mi je prišao trener Zvezde i rekao mi da su zadovoljni kako sam igrao i da bi voleli da dođem u Zvezdu. Rekao sam mu da već treniram u Partizanu i da sam partizanovac i da je to neostvarljivo. Da se pohvalim kod oca, to sam mu preneo, ali mi je otac rekao: 'Ako nameravaš da ideš u Zvezdu, kući se ne vraćaj!'", prisetio se Vukotić danas penzioner.

Izvor: MN Press/arhiva

Igrao je za prvi tim Partizana od 1968. do 1978. godine, a potom od 1979. do 1984. godine. Dakle, punih 16 godina. Ili 752 utakmice, uz 396 golova. Sa Partizanom je tri puta bio prvak Jugoslavije.

Otišao je iz Partizana 1978. godine, kada je sa Ante Mladinićem na trenerskoj klupi bio apsolutno dominatnan u ondašnjoj Jugoslaviji. Otišao je u francuski Bordo. Međutim, naredne sezone, Partizan ne da nije ličio na šampionsku ekipu, nego je jedva izborio opstanak i to u poslednjem kolu protiv podgoričke Budućnosti.

"Ljudi iz Partizana su me zvali. Imao sam još godinu dana ugovor sa Bordoom, ali sam hteo da se vratim. Kod mene nijednog trenutka nije bilo dileme da li je to bila dobra odluka. I sad, kad se setim tog vremena, znam da sam želeo da se vratim. Ovo je klub u kojem sam proveo, praktično, ceo fudbalski vek...".

POGLEDAJTE 2. EPIZODU SERIJALA "DECA PARTIZANA"

Deca Partizana Moca Vukotić
Izvor: mts

Admir Smajić: "Vredelo je živeti zbog Partizana"

Omerović za MONDO: Eh, da sam trener Partizana

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC