• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Torino „proigrao“ nakon Mihajlovića

Autor mondo.ba

Novi trener Torina Valter Macari debitovao je ubjedljivom pobjedom nad Bolonjom (3:0) u 20. kolu italijanske Serije A.

  Pomalo iznenađujući otkaz Siniši Mihajloviću nakon poraza od Juventusa (2:0) u Kupu Italije „probudio“ je fudbalere Torina, koji su u subotu u matine terminu igrali kao preporođeni na debiju novog trenera Valtera Macarija...

TORINO - BOLONJA 3:0 (1:0)

„Bikovi“ su bili dominantni tokom cijelog meča sa izabranicima Roberta Donadonija i zasluženo stigli do šestog trijumfa ove sezone i to zahvaljujući pogocima Lorenca De Silvestrija u prvom, te M’Baje Nijanga i Jaga Falkea u drugom poluvremenu.

U prvih 45 minuta, Torino je prije vođstva kreirao dvije odlične šanse - najprije je u 18. minutu odlično reagovao golman Bolonje Antonio Mirante na udarac M’Baje Nijanga, da bi devet minuta kasnije Jago Falke za malo šutirao pored desne stative.

Ipak, Torino je do zaslužene prednosti stigao u finišu prvog dijela poslije centaršuta iz slobodnog udarca Španca Alehandra Berengera sa desne strane, a najviši u skoku bio je Lorenco De Silvestri - 1:0.

...
Izvor: Dailymotion

Iako inferiorni na terenu Olimpijskog stadiona u Torinu, gosti su početkom drugog poluvremena, zahvaljujući VAR-u, dobili penal na poklon, ali je sjajni golman domaćina Salvatore Sirigu pročitao namjeru Čileanca Erika Pulgara i odbranio kazneni udarac!

...
Izvor: Dailymotion

Taj detalj dao je krila Macarijevom timu, koji je kaznio promašeni jedanaesterac već nekoliko minuta kasnije poslije odličnog prodora Jaga Falkea i asistencije Nijangu u kazneni prostor.

Upravo je „tragičar“ Pulgar, koji je prethodno promašio penal, nasjeo na lažnjak, pa je Nijang rutinski pogodio suprotan ugao i praktično riješio pitanje pobjednika - 2:0.

...
Izvor: Dailymotion

Pet minuta prije kraja utakmice, Jago Falke je "udario pečat" na sigurnu pobjedu svojim osmim pogotkom ove sezone u Seriji A.

...
Izvor: Dailymotion

"Šok terapija" odnosno promjena trenera donijela je mnogo bolju partiju Torina, ali opet u startnih 11 nije bilo reprezentativca Srbije Adema Ljajića, koji je pobjedu gledao sa klupe za rezervne igrače.

Tamo mu je društvo pravio mladi srpski golman Vanja Milinković Savić.  

Ipak, navijači "bikova" su ogromnim aplauzom pozdravili tim novog stratega Macarija, koji je prije dolaska u Torino vodio engleski Votford, a u karijeri je još sjedio na klupama Sampdorije, Napolija i Intera.

SERIJA A - 20. KOLO:

Torino - Bolonja 3:0 (1:0)

/De Silvestri 39, Nijang 53, Falke 85/

Od 15.00

Milan - Krotone

Benevento - Sampdorija

Đenoa - Sasuolo

Napoli - Verona

SPAL - Lacio

Roma - Atalanta 18:00

Kaljari - Juventus 20:45

Igrano u petak:

Kjevo - Udineze 1:1 (1:1)

/Radovanović 9 - Tomović 41ag/

Fiorentina - Inter 1:1 (0:0)

/Simeone 90 - Ikardi 55/

TABELA: Napoli 48, Juventus 47, Inter 42 (+1) , Roma (-1) 39, Lacio (-1) 37, Sampdorija (-1) 30, Udineze 28, Fiorentina 28 (+1), Torino (+1) 28, Atalanta 27, Milan 25, Bolonja (+1) 24, Kjevo 22 (+1), Sasuolo 21, Kaljari 20, Đenova 18, SPAL 15, Krotone 15, Helas Verona 13, Benevento 4.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC