• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Iznenađenje: Srbija ide na Mundijal u novoj opremi

Autor mondo.rs

Posle selektora, FSS je promenio i tehničkog partnera, tako da "orlovi" neće igrati u Umbro opremi na Svetskom prvenstvu u Rusiji.

 Iznenađenje: Srbija ide na Mundijal u novoj opremi Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Fudbalska reprezentacija Srbije plasirala se na Svetsko prvenstvo u Rusiji sa selektorom Slavoljubom Muslinom i u dresovima kompanije Umbro.

Sudeći prema saznanjima našeg kolumniste Neše Petrovića, fudbalska reprezentacija Srbije nastupiće na Svetskom prvenstvu u Rusiji sa selektorom Mladenom Krstajićem i u dresovima kompanije Puma!

FSS pronašao je novog tehničkog sponzora, koji će prema informacijama do kojih je Petrović došao "sašiti" nove dresove za "orlove" specijalno za Mundijal 2018.



"Markiranu" opremu reprezentacije Srbije počele su da nose od 1974. godine i od tada, do danas, partneri srpske "kuće fudbala" bili su adidas, Lotto, Nike, Umbro i – Puma.

1974-2002 adidas

2002-2006 Lotto

2006-2014 Nike

2014-2018 Umbro

2018-???? Puma

Inače, brend Puma nastao je 1948. godine kada je Rudolf Dasler odlučio da se osamostali i napusti fabriku sportske opreme adidas koju je osnovao njegov brat, Adolf Dasler.

U poslednje dve decenije, Puma je tradicionalno i uspešno sarađivala sa afričkim selekcijama, poput Kameruna, Gane, Obale Slonovače i Senegala, fudbaleri Urugvaja postizali su sjajne rezultate u dresovima nemačke kompanije, koja je aktuelni partner Austrije, Italije, Češke i Švajcarske.

Ova poslednja reprezentacija rival je našem timu u prvoj fazi Mundijala i biće zanimljivo videti kako će dizajneri Pume obući srpske, a kako švajcarske fudbalere.

Kada su klubovi u pitanju, Puma sarađuje sa nekoliko velikih i popularnih klubova iz Južne Amerike, poput Independijentea, Penjarola, Gvadalahare, Deportivo Kalija, LDU Kita, Keretara i Vitorije, a u Evropi divlju mačku na grudima nose Arsenal, Njukasl, Lester, Hadersfild, Vulverhempton, Barnli, Dinamo Zagreb, Borusija Dortmund, Štutgart, Ren, Marsej, Bordo, Hapoel, Rendžers, Eibar, Malme, Hamarbi, Helsinborg, Grashoper, Bursa…

A, od sezone 2018/19 i Borusija Menhengladbah, kao i slavni Milan.

U Srbiji, u Puma dresovima igra Napredak iz Kruševca.




Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Mirko

Samo nek bude u svetskim tredovima boja .

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC