• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Do ponoći traje prelazni rok u Srbiji (ANKETA)

Autor mondo.rs

Srpski klubovi još danas mogu da dovedu pojačanja. Ko je najbolje poslovao?

 Prelazni-rok-Srbija-11.-februar. Izvor: MONDO/Mario Milojević - ilustracija

Kraj zimskog prelaznog roka u većini evropskih zemalja označio je kraj januara, ali za razliku od njih - u Srbiji, koja ima dugačku pauzu u prvenstvu, traje do 11. februara.

To znači da srpski klubovi imaju rok do ponoći da dovedu i registruju pojačanja za nastavak Superlige, a za sada nema informacija da bi do kraja dana moglo da bude nekih senzacionalnih transfera koje bismo mogli nazvati "bombama".

Klubovima problem prave zabrane registrovanja pojačanja, pa tako dok ne reše zaostala dugovanja po presudama Arbitražnog suda FSS - Borac, Zemun i Rad ne mogu da prijave novajlije.

Partizan je u ovom prelaznom roku doveo Slobodana Uroševića (Napredak), Jurija Vakulka (Dnjepar), Đorđa Ivanovića (Spartak) i Sašu Zdjelara (Olimpijakos), uz promociju nekoliko mladih igrača, dok je Crvena zvezda angažovala Stefana Hajdina (Spartak) i El-Fardu Bena (Olimpijakos), uz otkup Srđana Babića (Real Sosijedad) koji je do sada bio na pozajmici.

Anketa

Ko je "odradio" najbolji zimski prelazni rok u Srbiji?

  • Crvena zvezda

    46.15% (6)

  • Partizan

    38.46% (5)

  • Vojvodina

    7.69% (1)

  • Čukarički

    0% (0)

  • Radnički

    0% (0)

  • Voždovac

    0% (0)

  • Neko drugi

    7.69% (1)


Vojvodina je dovela proverene superligaške igrače poput Lazara Arsića (Radnički) i Marka Putinčanina (Voždovac), dok je Čukarički angažovao nekadašnjeg "zlatnog orlića" Miladina Stevanovića i povratnika u srpski fudbal Luku Stojanovića.

Od timova koji konkurišu za najviše pozicije, Voždovac i Spartak su više prodavali nego što su kupovali, dok je Radnički doveo nekoliko proverenih igrača poput Stanisavljevića i Babića.

Svakako, najveće pojačanje za njih je ostanak Milana Pavkova na pozajmici.

Detalj sa stadiona Rada krajem decembra 2017. godine
Izvor: MN PRESS


Prelazni rok u Srbiji trajao je 27 dana, i počeo je 15. januara, mada su mnogi klubovi već po završetku jesenjeg dela šampionata, sredinom decembra, počeli da "biraju" po "fudbalskoj pijaci" i tako su pre zvaničnog početka prelaznog roka dogovorili neke transfere...

Ono što je važno napomenuti jeste da se završetkom prelaznog roka u Srbiji zatvara mogućnost dolaska novih igrača u srpske klubove, ali ne i mogućnost odlaska.

Prelazni rok je u Sloveniji otvoren do 15. februara, Crnoj Gori dan duže, Rumuniji do 19. februara, Mađarskoj do 22, Rusiji do 24. februara, a Kini, Poljskoj i Slovačkoj do kraja meseca.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC