• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ruski mediji: "UEFA će žestoko da nas kazni"

Autor mondo.ba

Izvještači ruskih medija iz Beograda prilično mirno prihvatili remi Crvene zvezde i CSKA na stadionu Rajko Mitić, ali strepe od kazne UEFA zbog ponašanja svojih navijača.

 Ruski mediji - izvještaj Zvezda - CSKA liga Evrope 2017/18 Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

„Koliko sektora će da zatvori UEFA na stadionu CSKA“, naslov je teksta ruskog lista "Sport-Express" koji najbolje oslikava raspoloženje Rusa nakon što su Crvene zvezda i CSKA remizirali bez golova u prvom meču šesnaestine finala Lige Evrope.

CSKA nije uspjela da slomi otpor Crvene zvezde koja je čak imala bolje šanse, a postizanje gola u Moskvi moglo bi da odluči putnika u osminu finala.

POVEZANE VIJESTI

Mnogo više od igre na stadionu „Rajko Mitić“ ruske medije zabrinulo je ponašanje navijača „armejaca“ koji su početkom drugog poluvremena napravili bakljadu, zbog koje je u jednom trenutku bilo teško pratiti dešavanja na terenu.

Ruski „Sport-Express“ konstatuje da će se korištenje pirotehnike od strane navijača CSKA sigurno naći u izvještaju delegata UEFA i da ruski klub sigurno čeka disciplinski postupak.

"Teško je predvidjeti tačnu presudu, ali možemo pretpostaviti da CSKA čeka velika kazna i prije svega zatvaranje jednog ili više sektora na stadionu. Ovo će sigurno biti na sljedećoj utakmici kod kuće, revanš meču protiv Crvene zvezde u Moskvi", navodi se u tekstu.

U izvještaju sa utakmice pod naslovom „Akinfeev i magla. CSKA preživjela ali i prijetila“ nije promakla koreografija "Delija" i ističe se da je dobro što je UEFA uvažila žalbu Crvene zvezde i što se igralo pred punim tribinama.

Igra CSKA ocijenjena je kao "dobra, živahna", a navodi se da su uprkos tome što su ih defanzivci Zvezde dobro čuvali Vitinjo i Musa u pojedinim trenucima pokazali klasu.

„Sport-Express“ piše da je CSKA vršila pritisak, ali da je Zvezda imala bolje prilike, navodeći šanse Radonjića i Le Taleka, koje ruski klub nije uspio da kazni.

CSKA će u revanšu biti oslabljena neigranjem Aleksandra Golovina, zbog žutog kartona, a to je ocijenjeno kao katastrofa „za armejce“.

U prilično mirnom tonu piše i "Sport.ru" konstatujući da je CSKA prijetila više puta iz daljine, ali da ataci „armejaca“ nisu predstavljali nikakvu opasnost za gol Milana Borjana.

Izvještač ovog portala ističe da je u drugom poluvremenu zapažen bio samo Golovin, navodeći odličnu situaciju „tri na dva“ ali da lopta ipak nije uspjela da dođe do Muse.

„Srbi nisu tako često napadali, ali su bili prilično oštri. Pešić (Radonjić, op.a.) je mogao postići gol, ali je Akinfeev spasio, a Krstičić i Ben su dobro igrali. Remi nije najbolji rezultat, ali CSKA u svakom slučaju mora da igra na pobjedu u Moskvi“, konstatuje izvještač „sport.ru“.

Ruski izvještači bili su prilično kritični kada je u pitanju infrastruktura na najvećem srpskom stadionu.

Novinar Majk Gončarov postavio je video kako hoda kroz blato na kapijama uz cinični komentar:

„Nikada više neću reći riječ o ruskim stadionima“.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC