• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Borjan, Rodić, Stojković, Le Talek, Jovičić...

Autor mondo.rs

Možda Milojević? Ko je po vama bio najbolji igrač Crvene zvezde protiv CSKA?

 Igrac-utakmice-Crvena-zvezda-CSKA-Moskva-u-Ligi-Evrope Izvor: Mondo/Stefan Stojanović
Čini se da od fudbalera koji su ove sezone predstavljali Crvenu zvezdu u Ligi Evrope - od prvog kola kvalifikacija do prvog meča šesnaestine finala - nema mnogo njih koji nisu konkurisali za priznanje igrača utakmice.

Odlični rezultati iznedrili su razne heroje. Iz utakmice u utakmicu bili su to Dušan Anđelković, Ričmond Boaći, Branko Jovičić, Gelor Kanga Slavoljub Srnić, Aleksandar Pešić, Milan Borjan, Mičel Donald, Vujadin Savić, Damijen Le Talek, Milan Rodić, Filip Stojković...

Retko je bilo moguće izabrati samo jednog, a to je posebno teško posle duela sa CSKA (0:0).

"Čovek je napravio timčinu", povišenim tonom konstatovao je kolega novinar posle remija sa Moskovljanima koji ne samo da je pokazao da bogati ruski tim više nije favorit u ovom dvomeču, već je Zvezdu izbacio u prvi plan za plasman u osminu finala uoči revanša iduće srede u Moskvi.

I Milan Borjan i Filip Stojković i Damijen Le Talek i Milan Rodić i Branko Jovičić i Nemanja Radonjić zaslužili su da budu izdvojeni zbog odlične partije minulog utorka iz više razloga. Pre svih - borbenosti i volje da "poginu" za ideju Vladana Milojevića.

KO JE PO VAMA BIO NAJBOLJI? NAPIŠITE NAM U KOMENTARU.

Uspeo je Zvezdin trener da od Rodića i Stojkovića napravi bekove koji gotovo bez greške odigraju 90 minuta protiv redovnog učesnika Lige šampiona, koji se u Ligi Evrope i našao posle osvojenog trećeg mesta u grupi elitnog takmičenja.

Borjan
je posle nekoliko slabijih procena u prvom delu, u nastavku sigurnim intervencijama i hvatajući "žive" lopte posle šuteva igrača CSKA ulivao sigurnost saigračima, isto kao Le Talek koji je elegantno dobijao duele, a uspešno i pravovremeno uklizavao ili Jovičić kojeg je opet bilo na svim krajevima terena.

Uspeo je neumorni defanzivni vezista da pokrije sve propuste Mičela Donalda, koji se minimalno kretao i odigrao ispod svog nivoa i nivoa kapitena Crvene zvezde u ovako važnoj utakmici, ali čak iako mu nije bio dan, Holanđanin je u nekoliko situacija glavom otklanjao opasnost pred svojim golom posle kornera, što je tokom priprema bila jedna od najslabijih tačaka crveno-belih.

A to - da i kada nemaš dobar dan imaš nekoliko dobrih i važnih poteza - može samo ako imaš poverenje trenera, a oko sebe disciplinovan i dobro uigran tim, što su glavne karakteristike Vladana Milojevića kao trenera. 

Nemanja Radonjić
jeste promašio šansu utakmice, tačnije, Akinfejev mu je odlično odbranio šut, ali je mladi Nišlija bio konstantna opasnost po gol gostiju. Čak i u trenucima kad su crveno-beli u drugom poluvremenu zaigrali sa petoricom u odbrani uspeo je da probije po levoj strani i centrira. Nažalost, saigrači ga nisu pravovremeno ispratili.


Ono što je izuzetno bitno gledajući na duže staze, Milojević je uspeo da od Radonjića - igrača koji je do ove sezone u očima mnogih bio "propali talenat" - napravi krilo koje se bez pogovora vraća u zadnju liniju tima i sa istom strašću kao kada juri ka protivničkom golu, trudi da oduzme loptu rivalu.

Odlaskom Gelora Kange crveno-beli su izgubili na kreativnosti i izgubili su igrača koji jednim potezom može da reši utakmicu, ali su dobili tim u kojem svako tačno zna šta mu je zadatak i zato, pored ličnog kvaliteta, za svaku dobru partiju pojedinaca velike zasluge pripadaju Vladanu Milojeviću i njegovim saradnicima u stručnom štabu.

Protiv CSKA imali su posebno težak zadatak - da nadmudre dugogodišnji tandem Viktor Gončarenko - Aleksandar Jermakovič, od kojih je ovaj drugi već imao priliku da u aktuelnoj sezoni dobro upozna stil igre Vladana Milojevića vodeći BATE Borisov.

Iako Zvezda nije pobedila u Beogradu, može se reći da je uspešno položila još jedan izuzetno težak ispit. 

Nema sumnje da će se crveno-beli odlično pripremiti i za revanš u Moskvi, iduće srede.

Komentari 3

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RancidCo

Le Talek je bio najbolji igrač. Donald najlošiji, ali u fazi napada prvenstveno, dok je u fazi odbrane je bio dobar.

zoran

Definitivno najbolji utisak je ostavio Stojkovic pa Jovicic,najlosiji je bio Donald i to ne samo na ovoj utakmici vec na nekoliko utakmica gdje smo njegovom krivicom i golove primili,spor je,svaku loptu koju dobije vraca nazad,pregled igre los,duel igra losa... .Nadam se da ce brzo biti izbacen iz tima...

Birac

Tanko ...

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC