• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đukić pred Lučane: Ašov, kombinezon i riljamo!

Autor mondo.rs

Zanimljiva konferencija Miroslava Đukića pred gostovanje u Lučanima...

 Đukić pred Lučane: Ašov, kombinezon i riljamo! Izvor: MN PRESS

Partizan je u četvrtak imao "evro" premijeru, a u nedelju će prvi put u 2018. godini igrati i meč u Superligi Srbije, takmičenju u kom brani osvojenu titulu.

Meč sa Viktorijom iz Plzenja, u kom su crno-beli primili gol kasno u meču za poravnanje rezultata (1:1), već je "arhiviran" i sva pažnja okrenuta je ka meču protiv Mladosti, ekipe koja želi mesto u plej-ofu domaćeg prvenstva.

"Očekuje nas teška utakmica u Lučanima, moramo da branimo naš prestiž i evropski Partizan tamo. Sigurno da će Mladost izaći motivisani, ali bićemo i mi. Hoćemo da nastavimo tamo gde smo stali, da pokušamo da se približimo Zvezdi", rekao je prvo Đukić na konferenciji za novinare u Sportskom centru Teleoptik.

Partizan drugi deo sezone u domaćem šampionatu dočekuje na drugom mestu sa 48 bodova, odnosno ima devet manje od prvoplasirane Crvene zvezde. Mladost je na devetom mestu sa 30 bodova.

UMOR POSLE EVROPE

Partizan je u četvrtak odigrao 1:1 sa Viktorijom Plzenj u prvom meču šesnaestine finala Lige Evropa, a Đukić ne očekuje da umor njegovih igrača bude problem na sutrašnjem meču: "Tek smo počeli, bilo bi ružno da sutra izjavimo da smo bili umorni posle samo jedne utakmice. Kad se malo akumulira više utakmica onda možemo da koristimo taj izgvor, sutra bi bilo ružno. Nema izgovora", naveo je trener crno-belih.

"Mladost neće sigurno neće juriti neki posed, prepustiće svesno to nama i pokušaće na brze kontranapade da nas ugroze. Zato treba izbegavati gubljenje lopte i ne dozvoliti protivniku da živi od naše greške", rekao je Đukić.

On je istakao da će crno-beli u Lučane putovati sa najboljim timom. Đukić je naveo da je Bojan Ostojić bolje, ali da neće biti u timu za meč protiv Mladosti, dok su van stroja i Saša Zdjelar, Ognjen Ožegović i Milan Mitrović.

"Svi očekujemo da budu spremni za Plzenj, da li će to biti videćemo. Možda će biti spremni ali sa mnogo manje takmičarskih treninga, tako da ćemo videti da li mogu da budu u ekipi, da li je veliki rizik da uđu u tako tešku utakmicu".

Izvor: MN PRESS


Kazao je i da je Leandre Tavamba, koga su mediji tokom nedelje "selili iz Partizana", fokusiran na crno-bele i da od njega traži da dobre nastupe pruža u kontinuitetu, dok je kazao i da je zadovoljan partijom Sejdube Sume.

"U fudbalu ne očekujem čuda, moraš da radiš za ekipu, tu se ne dešavaju neke magične stvari gde vidite 20 tipova gde zatvaraju ekipu. U jednom trenutku može da se desi majstorija, normalnije je da se ne pojavi. Suma je takav igrač koga mi čekamo, prezadovoljan sam kako je radio, u nekoj utakmici će se pojaviti ta majstorija, ali u mnogo neće. Protivnik vas zatvara i udvaja, hteo sam da radi za ekipu i bio je dobar u tom. U nekom momentu će se javiti magični Suma...", poručio je Đukić...

On je napomenuo da je još uvek ljut na igrače zbog nekih mečeva na pripremama, kada su lako primili golove, ali veruje da je ekipa od tada napredovala.

Upitan da prokomentariše to što Partizan nema sada tandem kakav su bili Uroš Đurđević i Leonardo, ubedljivo najbolji strelci ekipe prošle sezone, on je kazao da je o tome razgovarao sa svojim igračima i došao do jasnog odgovora.

"Pitao sam svoje igrače da li mi neko garantuje 30 golova, niko nije mogao da mi garantuje, pa sam rekao onda sam rekao, momci, ašovi i kombinezom - da radimo, riljamo. To smo mi, ekipa, u jednom trenutku se pojavi kvalitet", zaključio je on.

Meč se igra u nedelju od 14 časova uz direktan prenos na Arena Sport.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC