• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Gazda Milana BANKROTIRAO?!

Autor mondo.rs

Nove nevolje za italijanskog i evropskog fudbalskog giganta. A taman su mislili da rosoneri doživljavaju renesansu...

Nije prošla ni cela godina od dana kada je preuzeo, tačnije kupio Milan, sedmostrukog prvaka Evrope, a kineski biznismen Li Jonghong je bankrotirao!

Imovina mu se prodaje na kineskoj verziji eBay
, piše italijanski list "Korijere dela sera" navodeći da je Kinez u velikim problemima nakon što je pre deset meseci kupio Milan za 740 miliona evra od moćnog Silvija Berluskonija tokom čije je ere, duge tri decenije, milanski klub osvojio čak 29 trofeja.

"Milan je klub svetskog renomea i vratićemo ga u vrh svetskog fudbala. Od danas kreće oporavak Milana na svim poljima", slavodobitno je poručio Kinez nakon što je u ime kineskog konzorcijuma Sport Investment Luks kupio 99,93% Milana.

Prema ugovoru, Kinezi su se obavezali da u naredne tri godine investiraju u klub 350 miliona evra. Krenulo je punom parom - samo ovog leta, na 15 igrača Milan je potrošio više od 220 miliona evra.

Ali, samo 6 meseci nakon što je zvanično preuzeo klub, Li Jonghong je upao u probleme - počeo je traži kupca 25% deonica kluba, koje je nudio za 220 miliona evra. Na to ga je naterao dug od 80 miliona evra, odnosno dospeće rate kredita ukupnog iznosa 300 miliona evra koji je podigao kod investicionog fonda kako bi kupio Milan.

Ali, zainteresovanih za kupovinu četvrtine vlasničkog udela u Milanu, nije bilo.

Li Jonghong se našao u problemu, jer nije imao čime da vrati pomenutu ratu, a s obzirom na negativnu reputaciju koju ima zbog ranijih finansijskih malverzacija, nije mogao da nađe investitore koji bi mu pomogli pod povoljnijim uslovima. 

3 MIŠLJENJA O KINEZU

"Korijere dela sera" navodi tri moguće opcije: 1) Li je veoma bogat i krije svoje bogatstvo koje iz nekog razloga sada ne može da upotrebi; 2) Sve je prevario jer je patološki lažov; 3) Ušao je u posao koji ga je "pojeo", preračunao se, a u toj igri novac i garancije nisu njegove.

Nemajući kud, zadužio se kod "zelenaša", ali ni njima nije više mogao da plaća, a zbog dugova tužile su ga dve banke.

Prema pisanju "Korijere dela Sera", Kinez je "proglasio bankrot i njegova imovina prodaje se na licitaciji na Taobaou, kineskoj verziji eBaya!". 

Kineski sud naložio je prodaju firme za pakovanje procenjene na 60 miliona evra, u kojoj Li ima 11 odsto vlasničkog udela, kako bi se namirili dugovi dvema bankama.

Sad je pitanje šta će biti sa Milanom. A samo što je Đenaro Gatuzo pokrenuo ekipu i počeo da beleži pobede... 

Najvažnije je da Milan ne završi na sajtu Taobao (kineskom eBay), ističe "Korijere dela Sera".

Legendarni Masaro za MONDO: Maglo, hvala ti!

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC