• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PSŽ ubedljiv i zabrinut!

Autor mondo.rs

Rutinska pobeda Parižana u derbiju, zaokružena brigom zbog povrede Nejmara.

Pari Sen Žermen nastavlja da gazi ka tituli šampiona Francuske.

Ekipa Unai Emerija bez problema je pobedila velikog rivala iz Marseja, golovima Kilijana Mbapea u 10. minutu, autogolom Rolanda u 27. i tačnim udarcem Edinsona Kavanija u 55, za konačnih:

PSŽ - OLIMPIK 3:0 (2:0)

"Desetka" gostiju Dimitri Paje zakuvao je donekle atmosferu pričama o tome koji je klub veći. Tenzija se ipak nije previše osetila na terenu, gde je već u prvih pola sata bilo jasno ko će pobediti.



Nejmar i saigrači spremno su dočekali samopouzdanog gosta, koji nije izgubio u poslednjih osam prvenstvih utakmica. Na "Parku prinčeva" je, ipak, potrebno mnogo više od velike vere u sebe, pa makar gost bio i trećeplasirani tim u Francuskoj.

Derbi u Parizu ostaće upamćen i po tome da je Kilijan Mbape golom posle trka po desnoj strani postao najmlađi strelac u istoriji francuskog "Klasika", sa 19 godina i dva meseca starosti. Do ove večeri rekorder je bio Samir Nasri, čije se ime u nedelju takođe pojavilo u medijima, ali zbog mnogo negativnijeg razloga.

Mbapeovom najboljem saigraču, Nejmaru, nije se posrećilo da pogodi, ali bi u autogolu Rolanda mogla da mu se uračuna asistencija, jer je poslao loptu koju defanzivac Olimpika nije uspeo da primiri. I to nije bio jedini gol koji je Brazilac namestio, jer je dodao i Kavaniju pre okreta centarfora i pogotka za 3:0. 

Pri tom rezultatu dogodila se situacija zbog koje je i domaćinu ostao gorak ukus, uprkos pobedi.



Nejmar je u jednom trenutku izvrnuo skočni zglob za skoro 90 stepeni i na nosilima je bio iznet sa terena. Držao se za glavu Brazilac dok su ga saigrači pratili pogledom, zabrinuti da bi bez njega mogli da dočekaju Real 6. marta, u revanšu dvomeča Lige šampiona.

Do te utakmice, Parižani će u sredu ponovo igrati protiv Olimpika (u Kupu), a zatim će gostovati Troi u subotu.

Tabela: PSŽ 71, Monako 57, Olimpik 55, Lion 50, Monpelje 39, Nant 39, Ren 38, Bordo 36, Nica 36, Gengan 35, Dižon 35, Sent Etjen 34, Kaen 32, Strazbur 31, Amjen 29, Tuluz 28, Anže 28, Troa 28, Lil 27, Mec 19.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC