• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Švajcarac na klupi tzv. selekcije Kosova

Autori mondo.ba Autori Anadolija

Fudbalska reprezentacija tzv. Kosova od petka ima novog selektora, Švajcarca Bernara Šalandea.

Novi selektor Bernar Šalande i predsjednik Fudbalskog saveza tzv. Kosova Fadilj Vokri potpisali su dvogodišnji ugovor u prisustvu brojnih medijskih ekipa, prenijela je agencija „Anadolija“.

Vokri je tom prilikom novom selektoru uručio dres kosovske reprezentacije na kojem je ispisano njegovo ime. Ne želeći da govori o finansijskoj vrednosti ugovora, Vokri je kazao da je u skladu sa „kosovskim“ mogućnostima.

Predstavljajući novog selektora, Vokri je rekao da je riječ o poznatom imenu švajcarskog fudbala, koji je radio sa poznatim klubovima u Švajcarskoj, a bio je i selektor švajcarske U21 selekcije i A tima Jermenije. Dodao je da je izbor pao na Šalandea i zato što mnogo „kosovskih“ fudbalera igra u švajcarskim klubovima.

"Smatram da je ovo vrlo dobro rješenje za kosovsku reprezentaciju, ali fudbal ima i svoja iznenađenja i ostaje da se vidi na zelenom polju. Ne sumnjam da ćemo učiniti najbolji mogući posao sa Šalandeom. Imali smo u opticaju dva-tri poznata imena, ali kod nekih nije bilo dovoljno iskustva, a sa nekima se nismo podudarali, jer smo morali da gledamo i ekonomsku stranu. Mislim da je za nas ovo idealan izbor", rekao je Vokri.

Vokri za MONDO: Hoću li navijati za Srbiju na SP?

Selektor Šalande je zahvalio na povjerenju, naglasivši da mu je veliko zadovoljstvo, ali i izazov da radi za tzv. Kosovo.

"Pogledao sam sve utakmice reprezentacije. Do sada su uradili sjajan posao, ali moramo raditi napornije da steknemo iskustvo i ostvarimo napredak. Tim je formiran, ali želim stvoriti tim više kao porodicu. To je veoma važno, jer oni moraju biti povezaniji. Imamo puno igrača i u Švajcarskoj i u inostranstvu, formiraćemo veoma dobar tim", kazao je Šalande.

Istakao je da poznaje mentalitet „kosovskih“ fudbalera i ocijenio je da, osim što znaju dobro da barataju loptom, dobro i trče po terenu.

Odgovarajući na pitanja novinara, novi selektor je kazao da će se boriti da svaki „Kosovar“ koji igra u Švajcarskoj bude dio fudbalske reprezentacije.

Predhodni selektor Albert Bunjaku je sporazumno otišao sa pozicije prvog čovjeka nacionalne selekcije tzv. Kosova septembra prošle godine, nakon slabih rezultata u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine. Tzv. Kosovo je nakon prijema u FIFA i UEFA maja 2016. godine, uključeno prvi put u istoriji u kvalifikacije za jedno međunarodno takmičenje.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC