• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Starčević: Ne stidimo se, Musemić: Važna pobjeda

Autor mondo.ba

Pročitajte reakcija trenera Krupe i Sarajeva nakon duela u Krupi na Vrbasu.

 Krupa Sarajevo 1:2 izjave Slobodan Starčević i Husref Musemić Izvor: MONDO/Samir Cacan

Fudbaleri Krupe nisu uspjeli ostati neporaženi u duelu sa daleko iskusnijom ekipom Sarajeva, koja je upisala vrijednu gostujuću pobjedu 2:1, te tako zadržala šanse da se bori za šampionsku titulu.

Tužan nakon poraza nije bio Slobodan Starčević, koji je istakao da poraz od Sarajeva neće poremetiti njegovu ekipu. Krupa je plasmanom u Ligu za prvaka ostvarila prvenstveni cilj, pa sada nastavak prvenstva dočekuje u znatno opuštenijoj atmosferi.

"Krupa treba da bude srećna i zadovoljna trenutnom pozicijom, jer ispred nas su četiri trenutno najbolje ekipe u ligi. Svjesni smo da je Sarajeva za nas u ovom trenutku bilo preveliki zalogaj", rekao je strateg Krupe.

Ipak, moglo je biti i drugačije.

"Ovo je poraz koji nas malo boli, ali ne stidim se onog što smo danas radili. Odigrali smo jedno od najboljih prvih poluvremena u Premijer ligi BiH, stvarali šanse, ali nismo postigli gol. Da je Aleksandar Vukotić pogodio u finišu poluvremena, možda bi sve bilo drugačije. Od 60. minuta smo pali, pokušali smo izmjenama da iznivelišemo stanje, ali nismo uspjeli. Pokušaćemo u narednom periodu da podignemo igru na viši nivo, kako bismo bili konkurentni, ne samo u Ligi za prvaka BiH, nego i u Kupu BiH", dodao je Starčević.

Povratkom Milana Ljubenovića tim Krupe dobio je na sigurnosti. Starčević sve više koristi i usluge mladih igrača, poput Nikole Dujakovića i Nemanje Mirosavljevića. U finišu meča Starčević je iz igre izveo Dujakovića želeći da ga sačuva od eventualnog drugog žutog kartona.

"Dujakovića smo spašavali kako ne bismo došli u dodatni problem. Doveli smo Milorada Balabanovića da zajedno sa njima dvojicom pokuša odgovoriti izazovima u Premijer ligi BiH. On još nije na željenom nivou, tako da ćemo u nastavku tražiti dobitnu kombinaciju", istakao je Starčević te dodao se uskoro očekuje povratak Ajdina Redžića, koji bi tokom sljedeće sedmice trebalo da se priključi ostatku ekipe i redovnim treninzima", naglasio je trener Krupe.

Izvor: mondo.ba

Husref Musemić konačno je uspio sklopiti kockice, pa je nakon lošeg starta drugog dijela prvenstva njegov tim zablistao na teškom gostovanju i stigao do izuzetno bitnih bodova.

"Imali smo mnogo problema sa bolesnim igračima, a pred početak meča ostali smo bez Mersudina Ahmetovića koji se povrijedio. Ovo je veoma važna pobjeda i važni bodovi za nas, kojim ćemo sigurno izaći iz krize koja je bila evidenta u prva dva kola u nastavku prvenstva. Čestitke mojim momcima koji su se sjajno danas borili", rekao je nakon meča trener Sarajlija.

U posljednjem kolu prije podjele na Ligu za prvaka i Ligu za opstanak, Krupa će gostovati Širokom Brijegu, dok Sarajevo dočekuje Slobodu.

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Goca

Vjestacki klub koji ce nadam se prestati da postoji....

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC