• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pepu kazna 20.000 funti zbog podrške Kataloniji

Autori mondo.ba Autori Anadolija

Menadžer Mančester sitija još prošle godine rekao je da žutu traku nosi kao znak podrške katalonskim političarima koji su u zatvoru u Španiji.

Menadžer Mančester sitija Pep Gvardiola kažnjen je s 20.000 funti (oko 22.500 evra) od strane Fudbalskog saveza Engleske (FA) zbog nošenja žute trake u znak podrške katalonskim separatistima tokom utakmice FA kupa protiv Vigana.

Španski trener je početkom sedmice prihvatio optužbe FA-a za "isticanje političkih poruka", što predstavlja kršenje pravila o oglašavanju i sportskoj opremi. Gvardiola je još prošle godine kazao da žutu traku nosi kao znak podrške katalonskim političarima koji su u zatvoru u Španiji.

Menadžer Sitija upozoren je da obrati pažnju na svoje ponašanje u budućnosti. U decembru FA je pozvao Gvardiolu na razgovor, a prije toga mu je uputio dva zvanična upozorenja.

Međutim, nije bio kažnjen sve do trenutka kada je nosio žutu traku tokom zvanične utakmice 19. februara protiv Vigana, jer slobodan je da nosi šta hoće na drugim mjestima.

Prije izricanja kazne Gvardiola je kazao da će i dalje nositi žutu traku, jer se ne radi o političkom simbolu, nego demokratskom. No, u FA smatraju da je riječ o simbolu nezavisnosti Katalonije.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC