• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ako Borac ne dobije Vitez, onda čemu sve ovo?

Autori mondo.ba Autori Nebojša Šatara

"Čemu moj dolazak, čemu plate, čemu skupe pripreme? Bolji smo od Viteza i moramo da pobijedimo. Ne tražim nikakav alibi", kaže novi trener Borca pred svoj debi na klupi crveno-plavih.

 Borac- Vitez, najava Darko Vojvodić Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević
Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

  Novi trener banjalučkog Borca Darko Vojvodić nema nikakvu dilemu kad je u pitanju ishod subotnje utakmice protiv Viteza u okviru trećeg kola Lige za opstanak Bosne i Hercegovine.

Fudbaleri Borca u subotu od 16 časova na Gradskom stadionu dočekuju Vitez sa imperativom pobjede i samo će tri boda zadovoljiti novog trenera Darka Vojvodića, koji će sutra da upiše i debi na klupi banjalučkog kluba.

"Atmosfera u ekipi je dobra, ali biće puno bolja kad pobijedimo. Ja volim da dobijem utakmicu i poslije je odmah sve bolje. Za nas je meč sa Vitezom jako bitan iz milion razloga. Što prije osiguramo opstanak to će biti bolje za nas, iako mislim da ovaj tim nije zaslužio da se bori za opstanak jer smatram da ima potencijal za više. Ono što sam mogao da vidim otkako sam stigao u Banjaluku je da Borac ima dobre igrače, odlične momke i prave profesionalce i nemam nikakvu zamjerku na njihovo ponašanje niti inače na situaciju u klubu. U najboljem mogućem raspoloženju dočekujemo Vitez", rekao je Vojvodić.

Prema njegovim riječima, mnogo bolja opcija, prvenstveno zbog samopouzdanja, što je Vitez protivnik nego neki snažniji tim od "fenjaraša" Premijer lige BiH.

"Hvala bogu da dolazi Vitez, to je za nas odlična stvar jer smo u ovom momentu bolji. Zamislite da nam dolazi Željezničar, Široki Brijeg ili Sarajevo, a mi smo pod imperativom. Zato je Vitez najbolji protivnik u ovom trenutku. Ne želim da pričam floskule, ali mi moramo da pobijedimo! Ako ne možemo da dobijemo Vitez, onda čemu sve ovo? Čemu moj dolazak, čemu plate, čemu skupe pripreme? Ovo je ogroman klub, koji ne želi da igra ovakve mečeve. Ali šta je tu je, bolji smo od Viteza i moramo da pobijedimo. Ne tražim nikakav alibi, želim od momaka da budu hrabri, agresivni, požrtvovani i da svojim ponašanjem vrate publiku na Gradski stadion. To im je osnovni zadatak".

Naravno, svježa su sjećanja ljubitelja fudbala u Banjaluci, kad je Vitez remijem izbacio Borac iz elitnog razreda bh. fudbala.

"Zato sam pomalo i 'pozitivno nervozan' zbog debija. Osim toga, primio sam mnogo posjeta i poziva podrške otkako sam došao, pomalo se osjećam kao ambasador Foče u Banjaluci. I to je dodatni pritisak, ali ja se s tim znam nositi".

Vojvodić je istakao da zbog kartona neće moći da računa na Mladena Lučića i Vladana Danilovića, kao i od ranije povrijeđene Nemanju Trkulju, Sinišu i Stefana Dujakovića, te Aleksandra Kondića.

"Daniloviću je bio potreban odmor, previše mu je toga stavljeno na leđa iako je nesumnjivo riječ o izvandrednom igraču, jednom od najtalentovanijih u BiH, ali sve u svoje vrijeme. Svi ostali su tu".

Novi trener je javnosti i ranije saopštio promjene koje će uvestu i tim - od golmana, do sistema igre.

"Braniće Vukliš, iako je mlad. Odlika mladih golmana je da brane nemoguće a onda prime 'pacerski' gol. Od njega tražim da brani ono što može da se brani odnosno sigurnost i mislim da je on jako kvalitetan golman. Biće promjena i formacije, nećemo igrati 4-3-3, već ćemo igrati sa dva klasična napadača i sa Mladenom Veselinovićem u polušpicu. On je po meni među pet najboljih igrača Premijer lige BiH, a bio je neiskorišten. Koliko će ta ideja biti uspješna vidjećemo sutra. Mogu da kažem da sam u karijeri jako malo utakmica kod kuće izgubio".

Osvrnuo se Vojvodić i na pojačanja iz Gane, Kofija Jebou i Mohameda Abdulaija, kao i na mladog Mihaela Modića, koji je takođe najavljen na Gradskom stadionu.

"Nisam puno gledao igrače iz Gane jer još nemaju pravo nastupa već sam se fokusirao na fudbalere koji će sutra igrati. Jedan je napadač, a drugi defanzivac, uglavnom treba biti oprezan. Vidjećemo. Modića još nisam vidio, a svaki dan sam na treningu".

PL BiH: Svi parovi, tabela i satnica

Utakmica između Borca i Viteza igra se u subotu s početkom u 16 časova, a sudiće je arbitar iz Istočnog Sarajeva Slađan Došlo.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC