• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda silna pred plej-of i utakmicu odluke

Autor mondo.rs

Crveno-beli za svega 18 minuta napunili mrežu Zemuna.

 Zvezda silna pred plej-of i utakmicu odluke Izvor: MN PRESS

Fudbaleri Zemuna vratili su se na "Marakanu" posle 12 godina i - nisu se dobro proveli.

U poslednjoj utakmici Superlige pred podelu na plej-of i plej-aut, Crvena zvezda je kao domaćin savladala tim iz Gornje Varoši 3:1 (3:0).

Taj poraz je blaži po zeleno-plave nego poslednji put kada su gostovali na najvećem srpskom stadionu (0:5), ali je ove srede pitanje pobednika bilo rešeno posle svega 18 minuta.

Crveno-beli su ekspresno stigli do ubedljive prednosti - golovima Bena u 4. i 18. minutu i Pešića u 12. - posle čega je sve bilo jasno.

Gosti su tek u drugom poluvremenu zaigrali nešto bolje, što i nije bilo teško imajući u vidu njihovo izdanje iz prvih 45 minuta tokom kojih su bili bez šuta ka protivničkom golu.

Uspeo je Miljan Vukadinović u 51. minutu da savlada Milana Borjana, ali to je bilo sve što su Zemunci uradili u ovoj utakmici.

Domaćin je na pravi način "overio" prvo mesto i trećom uzastopnom pobedom učvrstio samopouzdanje pred 157. "večiti derbi" protiv drugoplasiranog Partizana (subota, 14. april, 18.30 stadion Rajko Mitić), čiji bi ishod mogao i da reši pitanje šampiona.

Zvezda u plej-of uzali sa "plus šest" u odnosu na crno-bele, a ono što posebno može da raduje Vladana Milojevića jeste dobro izdanje njegovih ofanzivnih igrača, što nije bio čest slučaj ovog proleća.


Ben je pored dva gola upisao i asistenciju, Pešić je posle dva gola u Lučanima upisao još jedan i sa 22 pogotka čvrsto drži vodeću poziciju na listi najboljih strelaca Superlige, a raspoložen je bio i Nemanja Radonjić, koji je u nekoliko navrata odlično kombinovao sa Benom i mladim Lukom Ilićem, a dva puta je i sam mogao do pogotka snažnim udarcima sa distance, ali je uspešniji bio golman gostiju, Marko Milošević.

Dobra vest po stručni štab crveno-belih je i to što je Nenad Krstičić izdržao cem meč, što znači da se potpuno oporavio od povrede. Za duel sa Partizanom u timu se očekuju i oporavljeni Vujadin Savić i Mičel Donald, dok se sigurno vraća Filip Stojković, koji ovaj put nije igrao zbog žutih kartona. Njega je uspešno odmenio Marko Gobeljić, koji je zbog izlaska Milana Rodića drugo poluvreme igrao na poziciji levog beka, dok je mesto uz desnu aut-liniju pripalo Abrahamu Frimpongu.

I jedan i drugi nisu grešili, što se ne može reći za mladog Uroša Račića, jer je upravo on izgubio loptu u akciji koja je dovela do gola Zemuna. Talentovani defanizvni vezista crveno-belih još jednom je dobio veliko poverenje trenera Milojevića, ali moraće do kraja sezone mnogo više da pokaže kako bi to i opravdao...

CRVENA ZVEZDA: Borjan - Gobeljić, Le Talek, Babić, Rodić (46. Fimpong) - Račić, Krstičić - Ben (74. Milijaš), L. Ilić (61. Adžić), Radonjić - Pešić.

ZEMUN: Milošević - Luković, Cvetković, Vuković, Petković - Beljić (57. Ninkov), Kiso - Vukadinović, Lasickas, Simić (83. Marković) - Đenić (70. Podunavac).

Sudija: Zoran Široki.

TOK UTAKMICE I GOLOVI:

Kraj.

- Odličan šut Nemanje Radonjića u 84. minutu, ali je kao i u finišu prvog poluvremena, uspešniji bio golman Zemuna, Marko Milošević.

- Poslednja izmena i u Zemunu. Umesto Simića od 83. minuta igraće Marković.

- Još 15 minuta do kraja. Uzbuđenja gotovo i da nema od gola Zemuna.

- Poslednja izmena u Crvenoj zvezdi. Od 74. minuta umesto Bena igraće Nenad Milijaš.

- Druga promena i u Zemunu. Umesto Đenića od 70. minuta igraće Podunavac.

- Druga promena u Zvezdinom timu. Umesto Luke Ilića od 61. minuta igraće Luka Adžić.

- Bolja igra Zemuna nego u prvom delu, ali i pored toga domaći fudbaleri uspeli su da stvore dve dobre šanse i da imaju više loptu u svom posedu.

- Prva izmena u gostujućem timu. Umesto Nikole Beljića od 57. minuta igraće Pavle Ninkov, nekadašnji kapiten Zvezde.

- GOOOL! Zemun smanjuje razliku pogotkom Miljana Vukadinovića u 51. minutu. Odlično ga je proigrao Đenić, koji je uspeo da ukrade loptu Račiću, a Vukadinović se lepo ubacio iza leđa Le Taleku - 3:1.


zvezda
Izvor: YouTube/AM Video7S


- Drugo poluvreme počelo je izmenom u timu Crvene zvezde. Umesto Milana Rodića igraće Abraham Frimpong, koji je stao uz desnu aut-liniju, dok je na levog beka prešao Marko Gobeljić.

Poluvreme. Ukoliko Zemun uspe da izbegne poraz u ovoj utakmici biće to senzacija nad senzacijama. Gosti nisu prikazali bilo šta čime bi zaslužili makar da ublaže poraz. S druge strane, Zvezdini igrači su pritiskom od prvog minuta na gol rival brzo stigli do velike prednosti, koju su u par navrata mogli i da uvećaju.

- Veliku šansu imao je Pešić u 35. minutu, ali je Milošević sjajno reagovao i sprečio pogodak. Preciznije, napadač Zvezde pogodio ga je u lice! Prethodno je i Radonjić mogao do pogotka, ali nije bio precizan.

- Prošlo je tek 25 minuta utakmice na stadionu Rajko Mitić, a deluje da je sve već rešeno. Ne samo zbog rezultata, već i po igri Zemuna. Čini se da je jedino pitanje koliko će golova gosti primiti.

- Liverpul je u utorak stigao do 3:0 protiv Mančester sitija za pola sata, crveno-beli dan kasnije za svega 18. minuta...

- GOOOL! Crvena zvezda vodi 3:0 od 18. minuta, ponovo je strelac El Fardu Ben. Sjajna akcija u kojoj su učestvovali još Nemanja Radonjić i Luka Ilić.

zemun
Izvor: YouTube/AM Video7S


- GOOOL! Crvena zvezda vodi 2:0 od 12. minuta, prednost je duplirao Aleksandar Pešić. Najbolji strelac Superlige (sada 22 gola) precizno je šutirao iskosa sa desne strane u dalji ugao posle dodavanja Bena.

zemun
Izvor: YouTube/AvangardaForum


- Konstantan pritisak Zvezde u prvih 10 minuta, gosti nisu uspeli da organizuju jedan konretan napad.

- GOOOL! Crvena zvezda vodi od 4. minuta pogotkom El Fardua Bena iz slobodnog udarca. Veoma precizno šutirao je reprezentativac Komora, uspeo je Milošević da ga "pročita", ali ne i da zaustavi loptu.

zvezda gol
Izvor: YouTube/AvangardaForum


- Sjajno je Nenad Krstičić uposlio Radonjića već u prvom minutu, ali je golman Zemuna, Marko Milošević, bio brži od levog krila crveno-belih.

- Kapiten Crvene zvezde u ovoj utakmici je Nenad Krstičić, dok goste predvodi Stevan Luković.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC