• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Petarda" Partizana pred večiti derbi

Autor mondo.rs

Golovima Ožegovića (dva), Svetozara Markovića, Danila Pantića i Zorana Tošića, Partizan ubedljivo pobedio Borac u 30. kolu Superlige Srbije

 "Petarda" Partizana pred večiti derbi Izvor: MN PRESS

Odlična uvertira Partizana za "večiti derbi" naredne subote i pokušaj da se "uhvati" Crvena zvezda koja sada crno-belima "beži" šest bodova (posle podele bodova prema važećem sistemu takmičenja). 

"Hoćemo pobedu, pobedu u derbiju", skandirali su navijači Partizana pred kraj meča sa čačanskim Borcem, koji je ispraćen sa čak pet golova u mreži.

Partizan - Borac 5:0 (2:0), strelci Ognjen Ožegović (dva, jedan iz penala), Svetozar Marković, Danilo Pantić, Zoran Tošić.

SUMA NI NA KLUPI, JANKOVIĆ KAPITEN

Najskuplji igrač u istoriji Partizana Sejdube Sume nije bio ni na klupi. Još jedan interesantan podatak - u timu nije bio nijedan od trojice kapitena: Saša Ilić, Miroslav Vulićević i Vladimir Stojković, pa je kapitenska traka bila na ruci Marka Jankovića.

Ovo je najubedljivija pobeda Partizana ove sezone, a najvažniji detalji su: prvenac Partizanovog tinejdžera Svetozara Markovića, povratak na teren Nebojše Kosovića posle duge pauze zbog povrede. Na klupi su bila još dva tinejdžera - golman Aleksandar Popović i bočni igrač Strahinja Jovanović.

Potez utakmice bio je gol Danila Pantića - volej sa 18 metara! Prelep gol povratnika među crno-bele.

Za razliku od meča jesenas u Čačku, koji je rešen u poslednjim trenucima golom Zorana Tošića iz slobodnog udarca, ovaj meč nije imao nikakvu neizvesnost.

Partizan je vrlo rano poveo, imao je doduše Borac potom veliku (i jednu od retkih šansi) da izjednači, ali su crno-beli potpuno gospodarili terenom i pobednik se nije dovodio u pitanje.

"Ekipa je igrala na visokom nivou, svih 90 minuta, imali smo odličnu utakmicu, pet golova i zadovoljan sam", rekao je trener crno-belih Miroslav Đukić posle meča.

O predstojećoj, najvećoj utakmici u srpskom fudbalu - "večitom derbiju", Đukić je rekao da "dolazi u pravom momentu za obe ekipe".

"Nadam se lepom fudbalu i neka pobedi bolji", dodao je Đukić.

POGLEDAJTE SVE GOLOVE

Partizan - Borac 5:0
Izvor: YouTube/Arena sport



- SASTAVI -

PARTIZAN: Jovičić, Cucin, Marković, Nemanja (R) Miletić, Urošević, Zdjelar, Pantić (od 68. minuta Kosović), Đerlek (od 61. minuta Tošić, Janković, Tavamba (od 74. minuta Đorđe Ivanović), Ožegović.

(klupa: Aleksandar Popović, Nemanja (G) Miletić, Vakulko, Strahinja Jovanović).

BORAC: Mišić, Obradović, Perišić, Dupovac, Marinković, Čađenović, Zoćević, Filipović (od 63. minuta Kuveljić), Stamenić (od 78. minuta Perić), Knežević, Mateus (od 70. minuta Lukić).

(klupa: Maslarević, Marković, Drašković, Romanić).

TOK UTAKMICE:

5' - Pritisak Partizana od početka meča, a prvu šansu imao je Ognjen Ožegović kada je iskosa sa pet, šest metara šutirao ka golu Borca, ali je golman Mišić bio na mestu.

9' - GOOOOL! Partizan vodi 1:0, strelac Ognjen Ožegović, njegov osmi gol u prvenstvu. Danilo Pantić je izveo slobodan udarac sa oko 25 metara, šutirao je nisko, po zemlji, a Ožegović je instinktivno reagovao u šesneastercu, promenivši smer lopte.

Partizan - Borac 1:0
Izvor: YouTube/Arena sport



13' - Velika šansa za Borac. Saša Filipović se "uvukao" u odbranu crno-belih, dobio je pravovremenu loptu, ali je šutirao pored gola Marka Jovičića.

18' - Prodor Tavambe i udarac izvan kaznenog prostora, ali iznad gola gostiju.

20' - Izvanredna solo akcija talentovanog Armina Đerleka, "izlomio" je nekolicinu protivnilčkih igrača, šutirao sa oko 12 metara iskosa, ali tik iznad prečke. Aplauzi gledalaca u Humskoj.

28' - Velika prilika za Partizan, ali igrači Borca su se nekako spasili. Ožegović je u šesnastercu gostiju prevario svog čuvara, zavrnuo na 16 metara, gde je Saša Zdjelar opalio iz prve, ali je ispred golmana Mišića, neko iz odbrane Borca nogom odbio loptu.


38' - GOOOOL! Prvenac Partizanovog tinejdžera Svetozara Markovića! Mladi štoper Partizana udario je loptu glavom posle kornera, golman Saša Mišić je nespretno reagovao, prešla mu je iznad ruku i ušla u gol, odakle je izbacio Zoćević. Međutim, pomoćnik Maje Vujovića je signalizirao da je lopta celim obimom prešla gol-liniju. I bio je u pravu.

Partizan - Borac 2:0
Izvor: YouTube/Arena sport


- drugo poluvreme -

52' - Bez većih uzbuđenja u uvodnim minutima drugog dela meča. Probao je Filip Knežević, bivši član Partizana, iz slobodbog udarca, ali nije bilo prevelike opasnosti po gol njegovog nekadašnjeg kluba.

53' - PENAL i GOL ZA PARTIZAN! Marko Janković je na vreme poslao loptu ka Luki Cucinu, koji je utrčavao u šesnaesterac, da bi ga oborio Zoćević. I fudbaleru Borca je bilo jasno da je sve čisto i da je napravio faul. Siguran egzekutor bio je Ožegović (njegov deveti gol u sezoni). I dalje je dva gola iza Tavambe.

Penal za Partizan
Izvor: YouTube/Arena sport

63' - GOOOL! GOLČINA Danila Pantića! Volej sa 18 metara! Sve smo vam rekli.

Partizan - Borac 4:0
Izvor: YouTube/Arena sport

 68' - Aplauz za Pantića, koji izlazi sa terena, i za Nebojšu Kosovića, koji se vratio na teren posle teške povrede koja ga je nekoliko meseci odvojila od fudbala.

70' - Marko Janković je izveo slobodan udarac posle prekršaja nad Zoranom Tošićem, na oko 25 metara od gola Borca, ali je lopta otišla dva metra iznad prečke.

73' - GOOOL! Peti gol za Partizan delo je Zorana Tošića i to SA OBE NOGE! Kako je iskusni fudbaler ovo uspeo? Dugo je tekla akcija crno-belih? Najpre je Ožegović probao "makazicama", lopta je umesto do gola, došla do Tavambe, koji je odmah vratio Tošiću na "jedanastercu". Tošić je šutirao desnom, ali je lopta "liznula" i njegovu levu nogu što je prevarilo golmana Mišića koji je već pao na drugu stranu.

Partizan - Borac 5:0
Izvor: YouTube/Arena sport

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC