• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Džeko pred Liverpul: Salah je sjajan, ali...

Autor mondo.ba

"Sada smo u polufinalu i pokušaćemo da uđemo u finale", rekao je centarfor "vučice" i kapiten selekcije Bosne i Hercegovine.

Kapiten Bosne i Hercegovine i napadač Rome Edin Džeko smatra da je revanš utakmica četvrtfinala Lige protiv Barselone (3:0) jedna od najboljih koju su navijači Rimljana ikada vidjeli i istakao da su sve ove sezone postigli kao tim, a ne kao pojedinci.

Dodao je u razgovoru za britanske medije da su svi u Romi sada okrenuti prvom duelu polufinala protiv Liverpula za koji fenomenalno ove sezone igra njihov bivši saigrač Mohamed Salah, prenijela je agencija "Anadolija".

"Još od grupne faze niko nije vjerovao u Romu, mnogi su mislili da nećemo ni proći dalje, jer smo za rivale imali Atletiko Madrid i Čelsi. Nismo bili favoriti za prolazak, ali smo to uradili. U četvrtfinalu rekao sam da ne želim igrati protiv Barselone ili Mančester sitija, i onda dobijemo Barselonu", rekao je Džeko. 

Sjajni bh. napadač dodao je da su nakon poraza na "Nou Kampu" rezultatom 1:4 u revanšu bili opušteni, ali ne u smislu da su mislili da su već ispali.

"Rekli smo sebi: 'U redu, definitivno nemamo šta izgubiti nakon 1:4 u Barseloni'. Definitivno imamo kvalitet da pobijedimo bilo koju ekipu, ali nakon što izgubite 1:4 niko ne očekuje da ćete se vratiti. Međutim, stadion je bio pun, naši navijači su bili tu i morali smo ići na sve ili ništa. Kada se postigne gol u ranim minutama sve se mijenja. Definitivno nam je dalo energiju da do kraja uspijemo postići tri gola i prođemo dalje", naglasio je centarfor Rome.

Sada je pred Romom novi veliki izazov u Ligi šampiona - Livepul. "Redse" ove sezone predvodi Salah, do prošle sezone Džekin saigrač u Romi.

"Prije svega, šteta je što je otišao, ali očigledno je morao otići. Na kraju se ispostavilo da je dobro odlučio jer pravi neke nevjerovatne stvari u Premijer ligi, koja nije lagana za igrati. Salah je sjajan igrač i momak, pa se nadam da će ove sezone oboriti neke rekorde. Nadam se da će postići još golova u Premijer ligi, ali ne i u Ligi šampiona", rekao je Džeko i nastavio:

"Poznajem Jirgena Klopa iz Njemačke. Poznajem njegov stil igre, a to je napadački fudbal. Bićemo spremni, moramo biti. Mi smo tim. Sve što smo postigli do sada uradili smo kao tim. Ne kao pojedinci, već kao tim, jer smo uvijek vjerovali u sebe kada niko nije vjerovao u nas i dali smo sve u svakoj utakmici".

Džeko je naglasio da mu je drago što je zimus odbio ponudu Čelsija i ostao u Romi. Dodao je da mu je bilo jako drago kada je čuo da ga "plavci" žele jer se radi o velikom klubu, ali da je ostao jer je htio igrati Ligu šampiona i po prvi put u karijeri plasirati se u četvrtfinale.

"Sada smo u polufinalu i pokušaćemo da uđemo u finale. Znači da sam dobro odlučio", zaključio je Džeko.

Prva utakmica polufinala Lige šampiona između Rome i Liverpula igraće se 24. aprila na "Enfildu", dok je revanš na programu 2. maja na rimskom "Olimpiku".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC