• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Fantomski korner i greška koju ni VAR ne sprečava!

Autor mondo.rs

Detalj sa meča u Salcburgu o kome se priča i koji je ponovo stavio fokus na sudije...

Suđenje u završnicama najvećih evropskih klupskih međunarodnih takmičenja nije bilo ni izbliza dobro kao fudbal koji smo gledali!

Bilo je velikih grešaka u četvrtfinalnim mečevima Lige šampiona između Juventusa i Reala te Liverpula i Sitija, nastavilo se u polufinalnim između "redsa" i "vučice", odnosno "kraljevskog" kluba i Bajerna, da bi krupan previd arbitara rešio i sinoćni meč za finale Lige Evrope.


Salcburg je uspeo da nadoknadi prednost Marseja iz prvog meča (2:0) i otišlo se u produžetke, a tamo je Rolando posle kornera postigao gol za pobedu francuskog predstavnika.

Nije bio u pitanju ni faul, a ni ofsajd posle korner - problem je bio u tome što korner nije trebalo da bude dosuđen. 

Šutirao je Zambo, pogodio svog saigrača Okamposa u koleno, a arbitar Karasjov za nevericu, valjda i igrača Marseja, pokazao na udarac iz ugla u 116. minutu iz kog je neverovatni Dimitri Paje pronašao portugalskog štopera za 2:1.


Navijači su bili besni zbog načina na koji su ispali iz Evrope i ostali bez finala, štoper Duje Ćaleta-Car je kazao da je "ceo stadion video da nije bio korner", dok je trener Marko Rose mirnijim tonom pričao o čitavoj situaciji.

"Mislim da su oni imali malo više sreće, čestitam im".

"Ponosan sam na svoje igrače koji su na sjajan način predstavili austrijski fudbal. Rečeno mi je da je ruski sudija teško podneo sve ovo kada je čuo da je doneo pogrešnu odluku. Kada neko prizna da je pogrešio - spreman sam da oprostim", kazao je talentovani trener.

Ono što je zanimljivo u čitavoj priči jeste da kod ovakvih grešaka ne bi pomogla ni VAR tehnologija, pošto nije predviđena da se koristi u ovoj situaciji.


Ona se koristi kod golova, kako bi se utvrdilo da li je bilo faula ili recimo ofsajda, kod dosuđenih penala, direktnih crvenih kartona i u situacijama kada sudije pogreše identitet igrača kome su pokazali žuti ili crveni karton.

Kako onda rešiti ove probleme, ni sa VAR tehnologijom fudbal neće do kraja ostati imun na greške sudija koje mogu skupo da koštaju.

Anketa

Da li podržavate uvođenje VAR tehnologije u fudbal?

  • Da, to je korak napred

    63.48% (113)

  • Da, ali ne u ovom obliku

    12.36% (22)

  • Ne, ne želim takav fudbal

    24.16% (43)

Da li podržavate uvođenje VAR tehnologije u fudbal?

Rezultati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC