• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Starčević: Ne bih komentarisao spornu situaciju

Autor mondo.ba

Strateg Krupe Slobodan Starčević uprkos porazu od Željezničara (0:4) u finalu Kupa Bosne i Hercegovine ponosan je na svoje igrače zbog svega što su napravili ove sezone.

 Krupa - Željezničar 0:4, izjave Slobodan Starčević, Admir Adžem Izvor: MONDO/Samir Cacan

Krupa je poslije poraza na "Grbavici" (2:0) gajila nadu da može nadoknaditi prednost Željezničara na svom stadionu, ali su plavi u finišu prvog poluvremena pogocima Voje Ubiparipa, a posebno Dženana Zajmovića otklonili sve dileme oko osvajača trofeja.

Debakl Krupe, Željo osvojio Kup BiH!

Imali su i izabranici Slobodana Starčevića svoje šanse i to pri rezultatu 0:0, ali nisu uspjeli da ih realizuju, a ko zna šta bi bilo i da je sudija iz Sarajeva Irfan Peljto pokazao na penal kad je Slobodan Milanović oboren u kaznenom prostoru.

"Želim najprije da kažem da smo ponosni smo na ono što smo uradili ove sezone. Mislim da bismo bili u 'igri' da smo dali golove iz dvije šanse, imali smo i jednu sumnjivu situaciju koju neću komentarisati, a poslije smo se ugasili. Željo je kasnije pokazao kvalitet i iz četiri situacije postigao četiri gola i zasluženo osvojio Kup BiH. Ja im čestitam. A mi ćemo sad analizirati ove utakmice i napraviti poteze što se tiče nastavka prvenstva i naredne sezone", rekao je trener Krupe.

Starčević je u revanšu zbog povreda i kartona bio lišen usluga trojice standardnih prvotimaca Nusmira Fajića, Nikole Dujakovića i Radoslava Aleksića, što se pokazalo kao nepremostiva prepreka za njegov tim.

"Da smo imali njih trojicu, mislim da bismo drugačije izgledali, ali ipak treba da budemo ponosni na igru u prvih 30, 40 minuta. Poslije greške u posljednjim sekundama prvog dijela i drugog primljenog pogotka smo odustali i na kraju ubjedljivo poraženi. Možda nismo trebali izgubiti s toliko golova", dodao je Starčević.

Razumljivo, njegov kolega sa klupe Želje Admir Adžem, kojem je ovo prvi osvojeni trofej u seniorskoj karijeri, bio je drugačijeg raspoloženja.

"Čestitam momcima na uloženom trudu, imali smo teške rivale do finala i zasluženo osvojili trofej. Krupa nije nimalo lagan protivnik, posebno zbog podloge koja je jako teška ali mislim da smo odigrali dobru utakmicu. Postigli smo četiri pogotka, mogli još poneki i zasluženo nosimo pehar u Sarajevo", izjavio je kormilar sarajevskog kluba.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC