• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MONDIJAL (14. dan): Dan odluke za "orlove"

Autor mondo.ba

Poslastica za kraj, Srbija - Brazil! Mogu li srpski reprezentativci do pobjede ili će duel sa "kariokama" biti posljednji za izabranike Mladena Krstajića na Mundijalu u Rusiji?

 MONDIJAL (14. dan): Dan odluke za "orlove" Izvor: MN PRESS

Željko Svitlica nastavio je dominaciju pogodivši juče tačan rezultat meča Island - Hrvatska (1:2), dok je identičan učinak imao i Bojan Jakovljević.

Ipak, ono što je obilježilo jučerašnji dan je probijanje leda Zorana Pajčina, koji je "skinuo" takođe 1:2, ali na susretu Nigerija - Argentina, čime je konačno skinuo nulu sa svog konta u rubrici "tačan rezultat".

Jedini koji u dosadašnjem toku Mundijala nije pogodio rezultat nakon 90 minuta je Žarko Marković.

Ali, ima vremena… Tek smo pri kraju grupne faze prvenstva svijeta.

Danas, sve oči domaće javnosti biće uprte u Moskvu, gdje će od 20 časova igrati Srbija i Brazil. Duel od velike važnosti za obje selekcije, jer će se pobjednik pridružiti Švajcarcima u nokaut fazi.

Mogu li "orlovi" do trijumfa? Čekamo vaše komentare…

Izvor: MONDO

NEBOJŠA ŠATARA

Južna Koreja - Njemačka 2 (1:4)

Nakon što su ih "vile pronijele" protiv Šveđana, svjetski prvaci će protiv Južne Koreje demonstrirati silu i potvrditi mišljenje mnogih analitičara da su i dalje jedan od najozbiljnijih kandidata za titulu.

Meksiko - Švedska 1 (2:1)

"Sombrerosi" imaju bolji tim od čvrstih Šveđana, koji će ipak morati da završe takmičenje već u grupnoj fazi.

Srbija - Brazil 2 (1:4)

Iako bih volio da se dogodi čudo u Moskvi i Srbija savlada "karioke", to se neće dogoditi. Brazilci će kazniti i najmanje greške "orlova", a biće ih poprilično u fazi odbrane.

Švajcarska - Kostarika X (1:1)

Švajcarci neće uspjeti da pobijede Kostariku, ali će ipak proći dalje zahvaljujući preokretu protiv Srbije i iščupanom bodu protiv Brazila.

Izvor: MN PRESS

ŽELJKO SVITLICA

Južna Koreja - Njemačka 2 (0:3)

Nijemci su dobri, uporni i trude se. Čini se da nisu tako ubojiti, fali oštrine u napadu. Ova utakmica bi im mogla pomoći da to poprave.

Meksiko - Švedska 1 (1:0)

Meksikanci će možda malo usporiti ovdje, ali ipak će lakše dati gol nego Šveđani.

Srbija - Brazil 1 (2:1)

Pobjeda Srbije 2:1. Loša nam je odbrana i primićeno gol.

Švajcarska - Kostarika X (1:1)

Nažalost, Švajcarska je ozbiljna i čvrsta ekipa. Međutim, biće penal za Kostariku.

Himna Srbije sa razglasa Kosmos arene u Samari uoči utakmice Srbija - Kostarika na Mundijalu u Rusiji.
Izvor: MONDO/snimano Alcatel telefonom

BOJAN JAKOVLJEVIĆ

Južna Koreja - Njemačka 2 (0:3)

Sumnjam da će Južnokorejanci uspjeti pružiti veći otpor favorizovanim Nijemcima, iako "panceri" nisu što su nekad bili.

Meksiko - Švedska X (0:0)

Meksiko je prvi u grupi i tu će i ostati, tako da vjerujem da neće previše zapinjati protiv Šveđana. S druge strane, Šveđani sumnjam da vjeruju u čudu na drugom meču i plasman u nokaut fazu, tako da prognoziram poprilično dosadnu utakmicu, bez golova.

Srbija - Brazil 2 (1:3)

Koliko god mi to željeli, sumnjam da Srbija može nešto više protiv Brazila, jer poznato je da se rijetko ko "izvadio" kada se "vadio" na Brazilu. "Orlovi" su svoje šanse prokockali u prva dva meča, mada vjerujem da Mitar i društvo mogu bar do gola.

Švajcarska - Kostarika 1 (2:0)

Švajcarska je odigrala poprilično dobro u prva dva susreta, tako da vjerujem da će s "pola gasa" savladati i Kostarikance i u zavisnosti od ishoda drugog meča, možda završiti i kao prvi u grupi.

Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

ZORAN PAJČIN

Južna Koreja - Njemačka 2 (0:2)

Koreja ima šanse za prolaz dalje tako da neće ući mekano u ovu utakmicu i sigurno će pružiti 120 odsto. Ipak, to nije dovoljno za Nijemce koji su sigurno puni samopuzdanja nakon trilera protiv Šveđana.

Meksiko - Švedska X (1:1)

Meksikanci su sa dvije pobjede osigurali prolaz dalje, ali ne i prvo mjesto u grupi tako da neće baš povući ručnu do kraja. Šveđani su mi lošija ekipa, poprilično su limitirani i mislim da ne mogu više od remija.

Srbija - Brazil 1 (2:1)

Čuda se prave protiv Brazila, a ne protiv Švajcarske, kaže Dragan Jovanović. Pobjeda protiv Brazila koja bi njih izbacila sa Svjetskog prvenstva je nešto više od nemoguće misije. Kao i uvijek nevjerovatno su jaki, trio "Marselo-Kutinjo-Nejmar" im je glavna snaga prema naprijed i sve zavisi od toga koliko će Srbija imati snage i znanja da ih zaustavi. Ali, idemo - jedan tim srcem svim!

Švajcarska - Kostarika X (1:1)

Da su Džaka i Šaćiri dobili više od novčane kazne možda bi Kostarika još veće šanse da pomrsi račune Švajcarcima. Biće dosta teško, ali Navas i društvo su protiv Brazila pokazali da su tvrd orah i da igraju svaku utakmicu na maksimumu. Vamos Kostarika!

Izvor: MN PRESS

ŽARKO MARKOVIĆ

Južna Koreja - Njemaćka 2 (1:4)

Njemačka je, kao i Argentina, nakon početnog štucanja, došla u situaciju da sama odlučuje o svojoj sudbini, a potrebna joj je što bolja gol-razlika. Ne bi trebalo da bude prevelike patnje i problema za "Elf".

Meksiko - Švedska 1 (2:1)

Šveđani su ti koji moraju da napadnu, a vidjeli smo da su Meksikanci najbolji kada je protivnik taj koji napada.

Srbija - Brazil 1 (1:0)

Nikakve logike ovdje nema, ali lopta je okrugla, fudbal je igra koja se igra dok sudija ne odsvira kraj, a utakmica će biti tvrda, prava prvenstvena...

Švajcarska - Kostarika 1 (3:0)

Švajcarci nisu ekipa koja će da propusti otvorene prilike, a to smo, je li, vidjeli i u petak protiv Srbije. U sličnoj situaciji su bili prije četiri godine u Brazilu kada su za prolaz u posljednjem kolu igrali sa otpisanim Hondurasom i lagano slavili tri razlike. Očekujem da to ponove i večeras.

GORAN ARBUTINA

Južna Koreja - Njemačka 2 (0:3)

Korejanci teoretski mogu da prođu u drugi krug, ubjedljivom pobjedom protiv Njemačke uz poraz Šveđana. Teoretski, mogla je i Švedska da izvuče remi protiv Njemačke.

Meksiko - Švedska X (1:1)

Odlučujući meč za prolaz. Vidjećemo kako se Meksikanci brane, ali sumnjam da će dozvoliti da poslije dvije pobjede sve padne u vodu. Dakle GG.

Srbija - Brazil 2 (1:3)

Zovite me izdajnikom, ali ne vjerujem u pobjedu "orlova". Previše je rupa u igri Srbije da bismo vidjeli čudo. Brazilci sigurno neće čuvati jedan gol razlike ili remi, jer ako se desi neki trenutak dekoncentracije to bi moglo da im se žestoko obije o glavu. P.S. Sad neka me Srbija demantuje, biće mi to najdraži promašaj!

Švajcarska - Kostarika 1 (2:0)

O Švajcarcima neću mnogo. Ne volim ih. Pobijediće.

SVE O MUNDIJALU 2018

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC