• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Argentinci loši, ali su ŽIVI! (FOTO, VIDEO)

Autor mondo.rs

Hrvatska je pobedila Island, a Argentina u dramatičnom meču JEDVA savladala Nigeriju i izborila osminu finala Svetskog prvenstva. Hrvati na Dance, "gaučosi" na Francuze.

Argentina je jedva stigla do Mundijala. Argentina je jedva izborila osminu finala Svetskog prvenstva u Rusiji. Ima li kraja?

Izgleda da nema…

"Gaučosi" ne igraju dobro, muče se, ali su ispunili cilj, iako su sve do 87. minuta hodali po ivici ambisa, a Nigerija propustila dve-tri odlične šanse da gurne dvostrukog prvaka sveta u provaliju.

Na kraju neopisivo slavlje plavo-belih na čelu sa Dijegom Armandom Maradonom u Sankt Peterburgu. Pevaju i slave prolaz u osminu finala Mundijala, gde ih čeka Francuska. Hrvtska će na Dance…

ATMOSFERA PRED UTAKMICU

Argentinski navijači
Izvor: YouTube/Goal



POGLEDAJTE GOL ARGENTINE


Mnogo uzbuđenja videli smo u završnici takmičenja u Grupi D. Hrvatska je pobedila Island 2:1, a istim rezultatom Argentina je savldala Nigeriju.

Međutim, i poraženi su vrlo lako mogli do pobeda. Island se ispromašivao, dok su "superorlovi" bili čak i bolji od "gaučosa" u drugom poluvremenu, ali pošto su se i oni ispromašivali usledila je kazna.

Lionel Mesi je načeo Nigeriju u 14. minutu, kada je odličnu loptu Enca Pereza materijalizovao u vidu vođstva. Ali, Nigerija je uspela da posle gluposti Havijera Maskerana, koji je nepotrebno napravio penal, izjednači preko Viktora Mozesa u 51. minutu. Maskerano je povukao Leona Baloguna, što nije promaklo sudiji Čakiru.

Turčin je čak u jednom momentu i sam morao da pregleda snimak kako bi se uverio da ruka Markosa Roha nije bila namerna, pa je u 77. minutu Nigerija ostala bez još jednog penala. Afrikanci su imali prilika, ali umesto vođstva, usledila je kazna.


Napad Argentine, kao i mnogi pre tog, u 87. minutu nije obećavao, ali je rezultirao golo
m. Na pravom mestu našao se Roho posle centaršuta sa desne strane i iz prve po zemlji smestio loptu u mrežu za veliko slavlje. Roho je bio strelac za Argentinu protiv Nigerije i na Svetskom prvenstvu pre četiri godine.

Zanimljivo, od tog trenutka je Island bilo koja pobeda vodila u osminu finala, dok su "ribari" morali da slave sa dva gola razlike kada je na semaforu u Sankt Peterburgu pisalo 1:1.

Hrvatska je povela lepim golom Milana Badelja u 53. minutu. Izjednačio je Gilfi Sugurdson iz penala u 76, da bi Ivan Perišić postavio konačan rezultat u 90.

Island se i te kako ispromašivao protiv "krnje" Hrvatske, jer je Zlatko Dalić odmarao dobar deo ekipe.


Ovako izgleda konačna tabela Grupe D:

1. Hrvatska 9 (7:1)
2. Argentina 4 (3:5)
3. Nigerija 3 (3:4)
4. Island 1 (2:5)

Island - Hrvatska 1:2 (0:0)
/G. Sigurdson 75 - Badelj 53, Perišić 90/

Rostov na Donu: Rostov arena (43.472)
Sudija: Lahoz (Španija)

ISLAND: Haldorson - Sevarson, Ingason, R. Sigurdarson, Magnuson - Gunarson, Halfredson - Gudmundson, G. Sigurdson, Bjarnason - Finbogason.

HRVATSKA: Kalinić - Jedvaj, Ćorluka, Ćaleta-Car, Pivarić - Modrić, Badelj - Pjaca, Kovačić, Perišić - Kramarić.

Nigerija – Argentina 1:2 (0:1)
/Mozes 51p - Mesi 14, Roho 87/

Sankt Peterburg: Krestovski arena (64.468)
Sudija: Čakir (Turska)

NIGERIJA: Uzoho – Balogun, Ekong, Omeruo (od 90' Ivobi) – Mozes, Etebo, Mikel, N’Didi, Idovu – Musa (od 90+2' Nvankvo), Iheanačo (od 46' Ihalo).

ARGENTINA: Armani – Merkado, Otamendi, Roho, Taljafiko (od 80' Aguer) – Perez (od 61' Pavon), Maskerano, Banega, Di Marija (od 72' Meca) – Mesi, Iguain.


UŽIVO:

- Završeno je i u Sankt Peterburgu.

- Gotovo u Rostovu na Donu!

GOOOL!

ISLAND - HRVATSKA 1:2 (90') Ivan Perišić je prošao po levoj strani, ušao u kazneni prostor i pogodio gornji levi ugao gola Islanda. Island je ispao...

GOOOL!

NIGERIJA - ARGENTINA 1:2 (87') Markos Roho je sačekao centaršut sa desne strane i po zemlji smestio loptu u mrežu. Veliko slavlje Argentinaca. Ali... I dalje je sve otvoreno, uzbudljivo.

77' VAR je odlučiovao da li je penal za Nigeriju ili nije, jer je lopta pogodila u ruku Markosa Roha. Čakir je pogledao snimak i odlučio da nije bilo namere. Sreća!

GOOOL!

ISLAND - HRVATSKA 1:1 (76')

76' Gilfi Sigurdson je strelac!


PENAL ZA ISLAND!

75' Rukom je igrao Dejan Lovren.

- Island ređa šanse, ali nikako da zatrese mrežu Hrvata.

GOOOL!

ISLAND - HRVATSKA 0:1 (53') Lep napad Hrvatske i Milan Badelj je spremno dočekao loptu na volej (drop kik) i zakucao je u mrežu. Pivarić je prošao po levom krilu i centrirao.

52' Badelj pogađa prečku!

GOOOL!

NIGERIJA - ARGENTINA 1:1 (51') Viktor Mozes je siguran sa 11 metara!

PENAL ZA NIGERIJU!

50' Maskerano je držao Baloguna, vukao ga, a Čakir je bio neumoljiv.

Argentina vodi, Island i Hrvatska bez golova, Nigerija se probudila, biće zanimljivo u drugih 45 minuta.

45' Island je imao nekoliko odličnih prilika i stvarno nije jasno kako ne vodi u Rostovu. Igra vrlo dobro, stalno preti, ali bez rezultata. Jedan gol bi mnogo toga promenio na tabeli.

STATIVA!

34' Island napada, stvara prilike, a Mesi je pogodio okvir gola iz "slobodnjaka". Bio je vrlo blizu drugog gola na Mundijalu.

GOOOL!

NIGERIJA - ARGENTINA 0:1 (14') Proradio je Lionel Mesi. As Barselone je primio sjajan pas Enca Pereza, zatim dao lagan for i savladao Uzoha.


8' Nikolas Taljafiko je prvi igrač koji je na Krestovski areni uputio udarac ka golu, ne i u okvir. Pre toga je opasna kontra Nigerije zaustavljena na ivici kaznenog prostora.

5' Na obe utakmice je istekao peti minut, nema prilika.

- Počinju utakmice u Sankt Peterburgu i Rostovu na Donu.

- Franko Armani je 17. golman koji će braniti boje Argentine na Mundijalima. Nijedna zemlja nije imala više golmana.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC