• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Matić: Povlačim se ako ne mogu da pružim maksimum!

Autor mondo.rs

Zamenik kapitena Nemanja Matić govorio o svojoj budućnosti u dresu reprezentacije.

 Nemanja Matić - Povlačim se ako ne mogu pružiti maksimum Izvor: MN PRESS

Srbija nije uspela, a sada je vreme da se okrenemo narednom ciklusu kvalifikacija.

Sledi Liga Nacija, pa pokušaj da se kvalifikujemo na Evropsko prvenstvo na kome nismo bili od 2000. godine, a na Mundijalu smo videli da potencijala ima. Srbija je bila najmlađa reprezentacija u Rusiji i mnogi mladi igrači su dobili šansu...

Ko će ostati od "stasalih" momaka koji će mlade fudbalere izvesti na put za sada nije jasno, a pomalo neočekivano ta tema je aktuelna je i kod Nemanje Matića.

Nakon poraza od Brazila i ispadanja sa Svetskog prvenstva, zamenik kapitena naše reprezentacije upitan je da li se vraća i za naredni ciklus kvalifikacija. 

"Prvo da se odmorim, odigrao sam 60 mečeva ove sezone, emotivno sam ispražnjen, kao i fizički,  Videćemo, razgovaraćemo, znate da ja ne volim da kalkukišem. Ako se budem osećao da još mogu da pružim svoj maksimum - tako će biti, ako ne - povući ću se", kazao je Matić novinarima posle meča u Moskvi.


Kada je u pitanju meč s Brazilom ocenio je da smo "pružili dobar otpor" Južnoamerikancima, ali da i pored toga što su znali njihove individualne kvalitete - nisu mogli sve da zaustave. Kada je u pitanju čitav šampionat - žali za drugim poluvremenom protiv "sajdžija".

"Što se tiče celog prvenstva, drago mi je što smo vratili Srbiju na fudbalsku mapu sveta, što se ponovo čuje za Srbiju, što smo imali priliku da branimo boje svoje zemlje. Jedino što smo razočarani je drugo poluvreme protiv Švajcarske...", kazao je i posle male pauze dodao:


"Morali smo mnogo kvalitetnije... Sve u svemu možemo da se pogledamo u oči, svako je dao maksimum, odavno ovako nije bila profesionalna grupa, sve smo podredili uspesima reprezentacije, to nije bilo dovoljno, ali važno je da smo ponovo na fudbalskoj mapi sveta".

Na kraju se ostvarila prognoza njegovog menadžera iz Junajteda, slavnog Žozea Murinja, koji je više puta za "Russia Today" prognozirao ispadanje Srbije.

Razlog tome bio je to što je želeo odmornog Nemanju Matića za narednu sezonu, ali je u razgovorima sa novinarima naš fudbaler naveo da mu je Portugalac u privatnom razgovoru rekao da veruje da Srbija može da napravi "nešto dobro".

"Znam da hoće sveže igrače za svoju sezonu, pokušao sam da to mu onemogućim, ali nije se dalo", kazao je Matić za kraj.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC