• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MUNDIJAL (15.dan): El Tigre jači od afričkog lava

Autor mondo.ba

Uključite se u MONDO prognoze i pišite nam očekivanja od današnjih utakmica na Mundijalu u Rusiji.

MONDO prognozeri nisu se proslavili juče.

Naravno, najveća "krivica" pada na Nijemce koji su izgubil od Južne Koreje i oprostili se od Mundijala i na Meksikance koji su izgubili od Šveđana ali ipak prošli dalje.

Danas su na programu utakmice u grupama G i H poslije kojih će biti završen prvi dio Mundijala nakon kojeg će 16 reprezentacija nastaviti takmičenje, dok će 16 timova završiti učešće na Svjetskom prvenstvu.

U grupi G poznato je da su Engleska i Belgija prošli u nokaut fazu, a ispali Panama i Tunis. Evropski derbi odlučiće ko će sa koje pozicije u osminu finala.

Mnogo više vatre biće u grupi H, jer se za prolaz bore Japan, Senegal i Kolumbija, dok je Poljska jedina bez šanse.

Čekamo vaše prognoze u komentarima…

Izvor: MONDO

ŽELJKO SVITLICA

Japan - Poljska 1 (2:1)

Slovenska melanholija i bezvoljnost zbog ispadanja ophrvaće Poljake i u ovoj utakmici. S druge strane je kamikazni temperament i odredjeni istočnjački fanatizam. Možda Poljaci ipak zabiju jedan gol jer - Levandovski. Ali zaslijepiće ih izlazeće sunce.

Senegal - Kolumbija 2 (1:2)
Kolumbija se uozbiljila i "El Tigre" će pokazati da je krupnija zvjerka od afričkog lava.

Engleska - Belgija X (1:1)
Biće opreza na obje strane. Belgijanci i Englezi dobro se znaju iz Premijer lige. Kejn je pun samopouzdanja, a Lukaku još više. Plus jak je kao zemlja.

Panama - Tunis 2 (1:3)

Pokušaće da se ogrebu za pobjedu i jedni i drugi.

GORAN ARBUTINA

Japan - Poljska X (2:2)

Japan se pokazao kao čvrsta ekipa, dok su se Poljaci već oprostili od Mundijala. Ipak, zadnje je kolo grupne faze i vjerujem da će Poljska malo popraviti utisak. S druge strane Japan treba bod za prolaz dalje i vjerujem da će ga osvojiti.

Senegal - Kolumbija 2 (1:3)

Vjerujem u Kolumbijce, uprkos činjenici da će im biti jako teško protiv trenutno najjače afričke reprezentacije. Udarni tandem Rodrigez - Falkao je proradio, sada je na njima da nastave golgetersku seriju.

Engleska - Belgija X (1:1)

Očekujem tvrdu utakmicu nakon koje će Englezi i Belgijanci imati isti broj bodova i identičnu gol-razliku.

Panama - Tunis 2 (1:3)

Utakmica za prestiž pa neka bude golova. Prednost je naravno na strani Tunisa.

ŽARKO MARKOVIĆ

Japan - Poljska 1 (2:1)

Grupa u kojoj je pokazana zavidna efikasnost trebalo bi i danas da donese solidan broj golova.Reprezentacije koje su teoretski ispale pokazale su dosta u posljednjim kolima, ali Poljska ne uliva povjerenje. Japancima igra i bod, ali vjerujem u pobjedu.

Senegal - Kolumbija 2 (1:3)

Senegal je bio odličan, ali utisak je da su šansu za drugi krug prosuli u onih posljednjih 15 minuta protiv Japana. Kolumbija raste, efikasni su i opasni, disciplinovani i čvrsti te su danas favoriti.

Engleska - Belgija X (2:2)

Utakmica za plasman. Ostaje pitanje da li će i jedni i drugi da "gađaju" Japan. Neka bude goleada.

Panama - Tunis 2 (2:3)

Važna utakmica za oba tima, za Panamu naročito. Biće sve osim prijateljskog obračuna, jer pobjeda na SP se pamti. Tunis je nešto kvalitetniji.



ZORAN PAJČIN

Japan - Poljska 1 (2:1)

Poljaci su najveće razočarenje na Mundijalu, dok je Japan jedno od prijatnijih. Teško da će se sad uloge zamijeniti tako da tipujem na Japan, ali i da će Levandovski postići jedan gol, čisto da se "upiše".

Senegal - Kolumbija 2 (1:3)

Senegalci su mi zaista miljenici i želim da prođu, ali nakon one predstave Kolumbije protiv Poljske mislim da nemaju šanse. Hames Rodrigez i društvo su razmontirali Poljake i po mom mišljenju odigrali najbolju utakmicu jedne selekcije na Mundijalu. Imaju kvalitet, zajedništvo, majstora u napadu, sjajnu "desetku" i mogu igrati protiv svakoga.

Engleska - Belgija 2 (1:2)

Nakon pobjeda protiv Tunisa i Paname, Englezi su standardno poletjeli. Naravno, sada je vrijeme za teže ili barem protivnike jednakog kvaliteta i sunovrat, kao i na svakom prvenstvu. Još da bude gore po njih ove godine imaju dosta mladu selekciju koja nije ništa "prošla" na velikim takmičenjima.

Panama - Tunis 2 (1:2)

Simpatični Panamci su toliko slavili potignuti gol protiv Engleske pa to želim vidjeti opet. Ali ne mogu do tri boda protiv objektivno dosta boljeg Tunisa koji se neće željeti osramotiti ovdje.

BOJAN JAKOVLJEVIĆ

Japan - Poljska 1 (2:1)

Japanci su iznenađujuće dobri, dok su Poljaci isto tako očajni na Mundijalu, tako da prognoziram pobjedu "samuraja" i prolaz dalje.

Senegal - Kolumbija 2 (1:3)

Kolumbija na papiru ima strašan sastav, ali ništa od toga nije pokazala do sada. Posljednja šansa je duel sa Senegalom, a igra im samo pobjeda. Vrijeme da prorade.

Engleska - Belgija X (1:1)

Pravi derbi i borba za prvo mjesto dvije selekcije koje su već prošle dalje, ali će nastojati da grupnu fazu okončaju pobjedom. Iako se ukrštaju sa grupom H, koja je realno najslabija, nije toliko bitno ko će biti prvi, a ko drugi, pa mislim da ni jedni ni drugi neće previše zapinjati.

Panama - Tunis 2 (1:3)

Duel dvije najslabije selekcije u grupi koje su na četiri utakmice kombinovano primile 16 golova, odnosno četiri po meču. Da ne kvare prosjek, pobjeda Tunisa 3:1, jer je Panama pokazala da je zalutala na Mundijal.



NEBOJŠA ŠATARA

Japan - Poljska 1 (3:2)

Poljaci će donekle popraviti loš utisak, ali će opet ostati bez osvojenog boda zahvaljujući odličnim Japancima, koji će proći u drugi krug.

Senegal - Kolumbija 2 (1:2)

U osmini finala, Japancima će se pridružiti selekcija Kolumbije, koja će uspjeti da savlada ponajbolju afričku selekciju i pošalje je kući.

Panama - Tunis 1 (1:3)

Revijalni meč trebao bi da pripadne Tunižanima, koji imaju kvalitetniju ekipu od simpatične Paname.

Engleska - Belgija 2 (1:2)

Iako su Englezima jako porasla krila poslije dvije pobjede, "đavoli" su favoriti i za plasman u finale.

SVE O MUNDIJALU

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC