• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Povređeni Vrsaljko: Igraću i s jednom nogom...

Autor mondo.rs

"Najlakše je pričati da ova reprezentacija ima potencijal kao i ona 1998, ali treba to napraviti", poručuje Šime Vrsaljko.

Zlatku Daliću je "pao kamen s srca" kada je čuo da FIFA ipak neće kazniti nepromišljeni potez Domagoja Vide, ali i dalje strahuje za stanje Vrsaljka...

Desni bek Atletiko Madrida, i standardni član "vatrenih" od penzionisanja Darija Srne, povredio je koleno u finišu utakmice četvrtfinala protiv Rusije i delovalo je kao da je za njega ovaj Mundijal završen, ali on odbija da se preda.

U izjavi za sajt HNS-a, kazao je da se nada da će igrati protiv Engleske u sredu.

"U prvom produžetku osetio sam veći zamor u tom kolenu, nešto čudno sam osetio.. Kada sam došao do aut-linije odlučili smo, u razgovoru s doktorima, da napustim igru. Nije ništa strašno, ali smeta. Igramo polufinale Mundijala - i igram jednom nogom igram ako treba", kazao je Vrsaljko uz poruku da je ipak sve na doktorima.

Ukoliko Vrsaljko ne bude spreman, na njegovo mesto će najverovatnije "uskočiti" Domagoj Vida, dok bi na mesto štopera onda prešao Vedran Ćorluka koji se nije naigrao na ovom SP.

"Vatreni" su u prethodna dva meča prošli nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca, a njihov naredni rival Engleska gaji daleko drugačiji stil fudbala od Danske i Rusije koji su bili u podređenom položaju protiv Hrvatske.

"Dobro igraju, organizovani su, fizički moćni. Ali i mi smo svesni svojih kvaliteta. Imaju i oni svoje mane koje ćemo mi nastojati iskoristiti. Biće to dugih 120 minuta ili 90 minuta, ali kažem samopouzdanje je veliko sada kada smo u polufinalu. Suludo je pitanje kako ćemo izaći na teren i postavit se, treba dati sve. Mi predstavljamo svoju domovinu i nema stajanja", poručuje Vrsaljko.

U Hrvatskoj se već danima unazad povlači paralela sa generacijom koja je 1998. godine igrala polufinale Svetskog prvenstva, ali ju je zaustavila Francuska - odnosno Tiram.


Štoper "trikolora" je postigao dva gola na tom meču, ujedno i jedine u karijeri u reprezentativnom dresu, a Šime Vrsaljko, koji ističe da se ne seća tog turnira i pamti samo euforiju na ulicama, kaže da je veliki faktor sreća.

"Treba i malo sreće da te pogodi rezulatat. Najlakše je pričati da ova reprezentacija ima potencijal kao i ona 1998, ali treba to napraviti. Nije nimalo lako. Mnogo je kvalitetnih reprezentacija pa su ispale, a ovo SP je teško i time ovaj naš rezultat ima još veće značenje", zaključuje on.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC