• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MAKSIMALNO LOŽENJE Hrvata: Kao "Hrabro srce" VIDEO

Autor mondo.rs

Cela hrvatska nacija je u iščekivanju polufinalne utakmice Mundijala protiv Engleske. Hrvati u Vojvodini organizuju grupno gledanje utakmice, uz vola na ražnju. Pogledajte video inspirisan filmom "Hrabro srce".

 MAKSIMALNO LOŽENJE Hrvata: Kao "Hrabro srce" VIDEO Izvor: MONDO/N. Janković/fotografisano Alcatel telefonom

Temperatura se podiže iz sata u sat!

Cela Hrvatska, ali i cela Engleska, pripremaju se za polufinalnu utakmicu Svetskog prvenstva u Rusiji. I jedni i drugi se nadaju da će u nedelju igrati finale protiv Francuske.

Englezi su poslednji put dotle dobacili 1966. godine, kada su i postali oprvaci sveta u onoj kontroverznoj utakmici protiv Nemačke. Hrvati nisu nikada, ali su bili treći 1998. godine u Francuskoj.

Obostrano "loženje" pred utakmicu je sveprisutno - na društvenim mrežama, na ulicama, u firmama... Englezi su masovno pokupovali prsluke kako bi izgledali kao elegantni selektor Geret Sautgejt, SVI pevaju "It's comming home", a Hrvati su u svojim "kockastim" dresovima, mnogi su već sada stavili vaterpolo kapice...

Na kanalu YouTube pojavio se obrađeni insert iz filma "Hrabro srce" (Braveheart) kada škotski pobunjenik drži nadahnuti govor svojoj vojsci pred bitku sa Englezima. Naravno, sada je on Hrvat, tačnije selektor Zlatko Dalić, koji borcima poručuje da vidi "najbolju ekipu koja može da osvoji svetsko prvenstvo".

"Stigli ste do polufinala, ali ne smete sada da stanete. Ovakvu priliku za finale nikada više nećete imati", poručuje im "Zlatko Dalić".

Na kraju se čuje kako engleski vojnik obaveštava selektora Sautgejta: "Gospodine, naje*** smo!".

Video POGLEDAJTE OVDE

Inače, hrvatski mediji prenose i da će vojvođanski Hrvati prvi put u javnom prostoru organizovati grupno navijanje za reprezentaciju Hrvatske u Subotici i u obližnjem selu Tavankut (gde s epeče vo na ražnju!).

Inicijativu je pokrenuo generalni konzul Generalnog konzulata Hrvatske u Subotici Velimir Pleša preko vajber grupe "Vatreni". 

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC