• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kejn: Boli poraz, ali ovo je korak napred

Autor mondo.rs

Centarfor Engleske smatra da je njegov tim propustio nekoliko šansi da "dotuče" Hrvatsku.

Reprezentacija Engleske premašila je u Rusiji očekivanja uoči Svetskog prvenstva, ali imaju Englezi razloga i da žale što nisu otišli dalje od polufinala.

Vodili su protiv Hrvatske dugo 1:0, imali šanse da dupliraju prednost, ali i da ponovo povedu u prvom produžetku. Nisu uspeli i objektivno kvalitetniji i iskusniji tim plasirao se u veliko finale.

"Imali smo sjajan turnir, ali ovaj poraz boli, baš boli. Želeli smo da odemo do kraja, da osvojimo titulu i mislili smo da večeras možemo do pobede. Nije bilo suđeno", izjavio je odmah posle meča Hari Kejn.

Upravo on, verovatno buduća "Zlatna kopačka" ovog Mundijala - za sada sa šest pogodaka - imao je sjajnu šansu za 2:0 u prvom poluvremenu.

Iako je pomoćni sudija mahao ofsajd, gotovo je izvesno da bi posle konsultacije VAR gol bio priznat, samo da je Kejn uspeo da zatrese mrežu iz dva pokušaja.

"U velikim utakmicama odlučuju male stvari. Njima je lopta pala pred noge i dali su pobedonosni gol. Igrali smo dobro na početku meča i u produžecima, ali smo propustili šanse da ih dotučemo".

Kako je konstatovao jedan navijač u tekstualnom prenosu polufinala na sajtu "Bi-Bi-Si", fudbal se uprkos ovom porazu "vratio kući", jer iako Engleska nije uspela da trijumfuje, među njene građane se tokom SP vratio stari duh ljubavi prema ovoj igri.

"Mnogo je pozitivnih stvari koje možemo da izvučemo iz ovog turnira. Napravili smo veliki korak napred u poređenju sa Evropskim prvenstvom pre dve godine", istakao je Kejn.

Engleska će se u subotu (16.00) u Sankt Peterburgu boriti za treće mesto sa Belgijom, svojim rivalom iz grupne faze.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC