• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Titov pehar na dresu Borca (FOTO)

Autori mondo.ba Autori Nebojša Šatara

Banjalučki Borac predstavio je u srijedu dres za novu sezonu 2018/19 koji je replika dresa iz 1988. godine, kada su crveno-plavi osvojili Kup Maršala Tita.

 FK Borac predstavio dres za sezonu 2018/19 Izvor: MN PRESS

Banjalučani ove godine slave tri decenije od osvajanja Kupa Jugoslavije, kada su u Beogradu na tadašnjem stadionu "JNA" savladali Crvenu zvezdu golom Senada Lupića i podigli pehar Kupa Maršala Tita.

U okviru svojevrne proslave, u narednoj sezoni Prve lige Republike Srpske, crveno-plaviće se nositi repliku tog dresa koji je proslavila generacija predvođena trenerom Husnijom Fazlićem.

Sportski direktor Marko Maksimović je na predstavljenju novih "krpica" banjalučkog kluba istakao je da je i ovaj dres svojevrsno oduživanje toj zlatnoj generaciji.

NE IDEMO U BEOGRAD

Iako je bilo najavljeno da će predstojećeg vikenda, crveno-plavi otputovati u Beograd na pripremnu utakmicu, Maksimović je istakao da ideja neće biti realizovana. "Otpao je odlazak u Beograd jer je počela Superliga Srbije i nismo mogli da pronađemo adekvatne protivnike. Tražimo rivale i u Hrvatskoj, pričali smo i sa Dugopoljem, oni su probali, ali nisu mogli da otkažu. Vidjećemo još", rekao je Maksimović.

 "Ovaj dres je donio najveću radost Borcu 1988. godine. Ja sam tada imao četiri godine i ovo je meni najljepši dres. Borac je želio da oduži generaciji koja je ostvarila najveći uspjeh u istoriji, pa ćemo igrati u replici tih dresova", izjavio je Maksimović i dodao da će identičan dres iz 1988. godine biti i dodatna obaveza za igrače i sve u klubu u predstojećoj sezoni 2018/19.

Prvi čovjek "Juventa sporta" Srđan Jaćimović, čija je kompanija izradila nove dresove izrazio je nadu da će novi dres podstaknuti fudbalere Borca da se što prije vrate na stare staze slave.

"Ova godine se navršava 30 godina od veličanstvenog uspjeha i osvajanja Kupa Maršala Tita, pa smo došli na ideju da i na ovaj simboličan način obilježimo taj jubilej. Moram da se zahvalim i Damiru Špici, koji nam je ustupio svoj dres iz 1988. godine da napravimo repliku. Dres je identičan 99 posto, još samo da se, kao što svi želimo, Borac vrati na stare staze uspjeha. Malo smo modifikovali stari za moderno doba. Jedino novo je da smo postavili amblem - pehar koji su fudbaleri Borca podigli poslije pobjede nad Crvenom zvezdom u finalu", podvukao je Jaćimović.

Novi kapiten Banjalučana Saša Kajkut, povratnik na Gradski stadion, naglasio je da će učiniti sve da što prije ostvare zacrtane ciljeve kluba.

"Dres je izuzetnog dizajna i podsjeća na veliki uspjeh Borca. Na nama je da ga natopimo znojem, da shvatimo za kakav grb se borimo i da što se prije vratimo u Premijer ligu Bosne i Hercegovine, što nam je cilj ove sezone", podvukao je Kajkut.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC