• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đukić: Čekaju nas "bunkeri", moramo brže na njih

Autor mondo.rs

"To što ovde nismo čuli za Trakai ne znači da oni ne igraju ozbiljan fudbal", upozorava trener Partizana pred meč protiv Litvanaca.

 Đukić: Čekaju nas "bunkeri", moramo brže na njih Izvor: MN PRESS

Rudar iz Pljevalja savladan je bez problema, ukupnim skorom 6:0, u dvomeču koji je bio uvod u ono što je pred Partizanom od četvrtka.

Utakmicom protiv Trakaija, crno-beli će započeti drugu rundu kvalifikacija za Ligu Evrope i u tom duelu neće imati pomoć povređenih Nemanje Nikolića, Zorana Tošića i Ognjena Ožegovića, koji još oseća posledice udarca u glavu u Surdulici.

U najavi meča protiv trenutno četvrtoplasiranog tima litvanskog prvenstva, Partizanov trener Miroslav Đukić nekoliko puta je naglasio značaj dobrog početka utakmice.

"Ako 'otvorite' protivnika na vreme, sve izgleda drugačije. Ako budemo na vreme to uspeli, onda će se i on više 'otvoriti', a mi ćemo dobiti više prostora. U fudbalu sve zavisi od momenta i mnogo je bitno dobro otvoriti utakmicu", rekao je šef struke crno-belih na konferenciji u Humskoj.

I Đukić i vezista crno-belih Danilo Pantić očekuju defanzivnog protivnika u četvrtak. Kako probiti takvu odbranu?

"Cirkulacija lopte mora da ide znatno brže, moramo da probijamo po bokovima, da imamo više šuteva. Zna se kako se probijaju zatvorene odbrane. Moramo da budemo jednostavniji, konkretniji, da završavamo te napade, da ne gubimo lopte u sredini i da završavamo kontre. Na tome bi trebalo da insistiramo. Čekaju nas zatvorene odbrane, 'zgusnuti' protivnici i moramo da nađemo načina da ih probijamo".

Šta očekivati od Trakaija, s obzirom na to da mnogi u Srbiji do žreba nisu ni čuli za taj litvanski klub.

"Tačno je (da mnogi nisu čuli), ali to ne znači da su oni loša ekipa. Svi igraju na ozbiljnom nivou, ozbiljno treniraju, vidimo da je Island danas ozbiljna selekcija. Pomerile su se granice, nema više loših ekipa i to što mi nismo čuli (za njih) ne znači da oni ne igraju ozbiljan fudbal. Znači, moramo da ozbiljno shvatimo tu utakmicu ako ne želimo da imamo probleme".

Izvor: MN PRESS



Kako Trakai igra?

Đukić je u nekoliko rečenica govorio o stilu igre narednog rivala. "Trener im je Španac, ozbiljan su protivnik. On hoće da igra, imaju dobar 'izlazak' i brz kontranapad. Takođe, prodiru po bokovima, a iz te 'niske' zone igraju na brze kontranapade. Sa novim trenerom igraju znatno bolje i dobra su ekipa. Poštujemo ih, ali ići ćemo na pobedu", rekao je on.

Potvrđujući tu tvrdnju, Đukić je komentarisao i floskulu "danas svi igraju fudbal".

"Nije to floksula, već realnost", naglasio je Partizanov trener.

"Svi igraju fudbal i svi su na visokom nivou. Vidimo da u svetskom fudbalu više nema favorita i da je sve mnogo ujednačeno. To moramo da shvatimo... Svesni smo da su to sve ozbiljne ekipe. Za taj Irtiš (rivala Trakaija u prvom kolu) smo čuli, znali smo da je on trebalo da prođe, ali su ga izbacili i imamo naučenu lekciju", zaključio je Đukić.

U osvrtu na poraz u Surdulici i na kritike na račun igre crno-belih, šef stručnog štaba Partizana rekao je da se u slučaju neuspeha njegovog tima "sve predimenzionira".

"Normalno je se sumnja u trenera i igrače čim izgubite utakmicu. Mi nemamo sumnje ni u ekipu, ni u bilo koga. U Surdulici možda nismo u prvom poluvremenu napravili dovoljan broj šansi, nekako smo mislili da će neko drugi da ih napravi i da ima vremena. U nastavku smo stvorili te šanse, ali ih nismo koristili i to smo platili porazom".

"Smatram da imamo dobar tim, ekipa ne igra uopšte loše, nismo bili efikasni u zadnjim metrima, ali mislim da ekipa igra dobro, ima posed, dobru reakciju na izgubljene lopte... Protivnik nam ne stvara šanse, dali su nam gol iz dva šuta i čim Partizan ne pobedi sve se predimenzionira", rekao je Đukić.

Kada je u pitanju meč zakazan za četvrtak u 20.30 časova, nije potrebno naglašavati ambiciju crno-belih, kao ni to da će biti veliki favoriti.

"Učinićemo sve da kod kuće ostvarimo dobar rezultat. Dvomeč ima 180 minuta i treba biti spreman u glavi da napravimo dobar rezultat, ali ne bi trebalo očekivati da će biti lako", optimista je, ali i oprezan Miroslav Đukić.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC