• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Otišao je iz UEFA kad je on hteo

Autor mondo.rs

Legendarni italijanski arbitar više neće biti prvi čovek za suđenje u Evropskoj fudbalskoj asocijaciji. Poznato je i ko će ga naslediti.

 Pjerluiđi Kolina (58) napustio je Evropsku fudbalsku asocijaciju (UEFA) Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Trpeo je pritiske, glasne kritike, delegirao arbitre za najvažnije utakmice i čvrsto verovao u Milorada Mažića, koji pod njegovim "vođstvom" nije propustio nijedno veliko takmičenje.

Na na važnoj funkciji u UEFA ostao je osam godina. I otišao je kada je on procenio da je vreme za to.

Nekadašnji italijanski sudija Pjerluiđi Kolina (58) napustio je Evropsku fudbalsku asocijaciju (UEFA), podnevši ostavku na mesto direktora za suđenje.

UEFA je potvrdila tu informaciju na svom sajtu i podsetila da je Kolina stvorio sistem praćenja rada arbitara, kao i metode poboljšanja tehničkih, kondicionih i nutritivnih standarda za sudije. Takođe, insistirao je na tome da taktike igre ekipa budu obavezne u pripremi sudija za utakmice.

Prvi čovek UEFA, Aleksandar Čeferin, oprostio se od Italijana koga će naslediti zemljak, takođe bivši arbitar Roberto Roseti.

"Pjerluiđi je doneo istu viziju, razumevanje i talenat za svoju ulogu u UEFA i sve to je pokazao u mečevima u kojima je sudio. Želim da mu zahvalim na posvećenosti tokom svih ovin godina, kao i na svemu što je doneo evropskom fudbalu", rekao je Slovenac.

Kolina je posao u UEFA nazvao privilegijom.

"Veoma sam ponosan na rezultate koje smo postigli. Želim da zahvalim UEFA za stražnu podršku koju su pružili sudijama ovih godina, kao i arbitrima, na njihovoj posvećenosti", naglasio je Italijan.

Njegov naslednik, Roberto Roseti (50) bio je internacionalni sudija od 2002. do 2010. godine, kada se povukao. Najpoznatiji je zbog toga što je sudio finale Evropskog prvenstva 2008, u kojem je Španija pobedila Nemačku. Te godine je proglašen i najboljim sudijom na svetu.

Roseti je već bio aktivan u ovom poslu i imao je veliki uticaj na primenu VAR tehnologije na Svetskom prvenstvu u Rusiji.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC