• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đurđević rekordno pojačanje Sportinga

Autor mondo.rs

Nekadašnji golgeter Partizana zadržao se u Pireju samo godinu dana.

Iz Lige šampiona u špansku Segundu!

Uroš Đurđević ove sezone će biti adut Sportinga iz Hihona u borbi za povratak u najviši rang španskog fudbala, iz koga je ispao maja 2017.

Srpski centarfor je prošlog leta prešao iz Partizana u Olimpijakos, ali u taboru višestrukog prvaka Grčke se zadržao samo godinu dana. Prodat je Sportingu za nešto više od dva miliona evra, čime su Pirejci povratili skoro sav novac uložen u njegovo dovođenje.

Već u sredu pre podne Đurđević će prvi put trenirati sa novim saigračima, a potom će biti predstavljen medijima kao najskuplje pojačanje u istoriji nekada standardnog prvoligaša, za koga su nastupali i proslavljeni španski reprezentativci poput Abelarda, Kinija i Masede.

Poslednji Srbin koji je nastupao za Sporting bio je Stefan Šćepović u sezoni 2013/14.

Dvadesetčetvorogodišnji Đurđević tako će se posle Holandije (Vitese), Italije (Palermo) i Grčke, oprobati u četvrtoj stranoj zemlji.

Za Olimpijakos je na 25 mečeva prvenstva (10 puta "starter", 15 puta rezerva) i Kupa Grčke dao sedam golova, dok se u grupnoj fazi Lige šampiona nije upisao u strelce na pet utakmica.

Treba istaći da su Pirejci tokom čitave sezone bili u haosu i da je u takvoj situaciji malo koji igrač mogao da pruži svoj maksimum. Posle otkaza Besniku Hasiju krajem septembra, treneri su se smenjivali kao na traci - Takis Lemonis, Oskar Garsija, Pedro Martins.

U Sportingu se svakako nadaju da će "Đuka" narednih meseci biti u formi iz sezone 2016/17, kada je Partizanu sa 28 golova na 34 utakmice pomogao da osvoji "duplu krunu".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC