• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Selektor zna tim: Želimo da dođemo do kraja

Autor mondo.rs

Selektor Srbije Mladen Krstajić i reprezentativac Nemanja Matić pojavili se na konferenciji za medije pred sutrašnji duel protiv Litavnije u grupi 4 Lige C.

 Mladen Krstajić o Milivojeviću, Nastastiću i utakmici protiv Litvanije u Ligi nacija Izvor: MONDO/MILUTIN VUJIČIĆ

Srbija prvu utakmicu posle neslavnog završetka Svetskog prvenstva u Rusiji i poraza od Švajcarske i Brazila, igra u prvom kolu Lige nacija protiv Litvanije u Viljnusu.

U okviru grupe 4 Lige c, "orlovi" će od 20.45 časova gostovati u Viljnusu.

Atmosfera u nacionalnom timu narušena je nepozivanje
m nekolicine reprezentativaca koji su branili boje Srbije na Mundijalu i koji su od stručnog štaba optuženi da su "spremali puč" u reprezentaciji za vreme Mundijala.Pre svih - Luka Milivojević.

"NOVINARI NE SMEJU DA ŠPIJUNIRAJU"

Novinari su na press konferenciju selektora Mladena Krstajića poranili pola sata ranije, a s obzirom na to da je za to vreme trenirala reprezentacija Litvanije - predstavnicima "sedme sile" nije bio dozvoljen izlazak iz sobe za konferencije, kako ne bi "skautirali" i "špijunirali" našeg rivala na početku kvalifikacija za Ligu nacija.

Kapiten Kristal Palasa je imao šta da kaže povodom svih optužbi iz FSS, ali i Matija Nastasić, koga selektor nakon Svetskog prvenstva nije pozvao ni na prvo naredno okupljanje, iako se odavno oporavio od povrede.

Krstajić je pričao i o tim sukobima, ali je uglavnom izbegavao da govori na tu temu koncentrišući se na sutrašnji meč sa Litvanijom.

"Očekuje nas teška utakmica jer je prva u grupnoj fazi Lige nacija. Mogu da kažem da su igrači spremni i da su radili dobro. Koncentrisani smo za ovaj meč. Litvanci su kompaktni, ima nekoliko nepoznanica jer su neki novi igrači u timu. Verujem u tim Srbije, ali biće neizvesno. Želimo da uz dobru igru ostvarimo dobar rezultat, a to je pobeda. Uz dužno poštovanje Litvaniji, uzdam se u naš kvalitet",
rekao je selektor Srbije.

Gol reprezentacije Srbije neće čuvati Vladimir Stojković. Golman koji je 84 puta branio za državni tim ovaj put nije pozvan. Krstajić nije želeo da otkrije ko će zameniti Partizanovog čuvara mreže. Na raspolaganju ima Marka Dmitrovića, Predraga Rajkovića i Nikolu Vasiljevića.

"Ne mogu da kažem ko će biti prvi golman, ali sam odlučio. Stojković nije otpisan kao golman, nego želimo da damo šansu i mlađim golmanima. Stojković svakako nije golman za klupu, nego golman koji brani".

Na pitanje novinara da li bi posle utakmica sa Litvanijom i Rumunijom bio zadovoljan sa četiri boda, odnosno remijem i pobedom, Krstajić je kratko odgovorio: "Nikad ne razmišljam dva meča unapred."

Krstajić: Dosta priče! Matić: Ne pitajte mene...


Oko startne postane nema nedoumica.

"
Znali smo tim još u ponedeljak. Samo smo kroz treninge potvrdili ko će početi utakmicu."

Srbija protiv Litvanije ima ulogu favorita.

"Nosimo se onako kako treba. Respektujemo sve i znamo svoj kvalitet.
Želimo da dođemo do kraja."

O ulozi favorita govorio je i Nemanja Matić.

"Mislim da je normalno što nas svi gledaju kao favorite u ovom takmičenju. Mi smo jedina ekipa koja je bila na SP, to je prirodno.

As Mančester junajteda pričao je i o povredi.

"Imao sam tu povredu koja me je mučila šest meseci, mislio sam da će proći posle letnjeg odmora, ali kada sam počeo pripreme imao sam velike bolove u trbušnom delu. Doktor je preporučio da se operišem i da tako rešim proble
m. Pre mesec i po sam imao tu operaciju."

Srbiju u Viljnusu čeka teren sa veštačkom travom. Matić dugo nije imao priliku da igra na takvoj podlozi.

"Nisam dugo igrao na veštačkom terenu, ali kada sam počinjao da se bavim fudbalom jesam… Baš osam-devet godina nisam igrao. Nije isto igrati na prirodnoj i veštačkoj, ali videćemo posle treninga. Videćemo kako lopta ide sporije, što je nekad slučaj. Mislim da neće biti nikakvih problema",
podvukao je Nemanja Matić.

Utakmica između Litvanije i Srbije igra se u petak od 20.45. U drugom meču, u istom terminu, igraju Rumunija i Crna Gora.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC