• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda šestom brzinom u Ligu šampiona!

Autor mondo.ba

Sve je spremno za utorak i spektakl protiv Napolija.

 Zvezda šestom brzinom u Ligu šampiona! Izvor: MN PRESS

Povratički golovi Ričmonda Boaćija i prvenci Marka Marina, Žonatana Kafua i Gorana Čaušića, a za kraj i pogodak Nikole Stojiljkovića.

Zadovoljni su ove subote navijači Crvene zvezde napustili tribine stadiona Rajko Mitić, među njima i Novak Đoković. Ne samo zbog ubedljive pobede nad Radnikom iz Surdulice u 8. kolu Superlige - 6:0, već zato što im igra tima, a posebno Boaćija i Marina, značajno jača samopouzdanje pred dolazak Napolija u prvom kolu Lige šampiona (utorak, 21.00, prenos na TV Arena Sport).

Možda treneri ne vole euforiju, ali teško da će je Vladan Milojević izbeći narednih dana posle još jedne sjajne partije svojih igrača.

Crveno-beli su zadržali maksimalan učinak ove sezone u domaćem šampionatu, kao i u duelima sa Surduličanima koje su pobedili u svih osam međusobnih okršaja. Dosad je tri puta bilo 5:0, ali su sada otišli za gol više.

Jesu gosti rano ostali sa igračem manje, zbog isključenja golmana Nikole Vasiljevića u 26. minutu, kada je van kaznenog prostora uklizao i oborio Boaćija, ali i da nije došlo do toga, možda bi samo razlika bila manja.

Izuzetno raspoloženi za igru bili su domaći fudbaleri, u prvom poluvremenu Boaći i Marin, koji su pored golova, upisali i po asistenciju. Po povratku sa odmora, Boaći je još jednom pogodio metu, a Marin asistirao, dok je ulaskom sa klupe ponovo odličan bio Veljko Simić.

Navijače crveno-belih može da raduje i "probijanje leda" Brazilca Kafua, koji od dolaska iz Bordoa na pozajmicu nije pružao partije na očekivanom nivou, ali bi ovaj gol mogao da bude prekretnica. U finišu utakmice prvenac u crveno-belom dresu postigao je i nekadašnji Zvezdin omladinac, Goran Čaušić, a posle kraćeg odsustva zbog povrede, sigurno je da će gol mnogo značiti i Nikoli Stojiljkoviću.

Pošto je ovoj utakmici prethodila dvonedeljna pauza zbog termina za reprezentacije, Vladan Milojević rešio je da izvede najjači tim kako bi se igrači zagrejali za duel sa Napolijem. Ne samo da su se zagrejali, već bi ova goleada mogla i da zabrine Napolitance koji nisu bili toliko ubedljivi protiv Fiorentine na domaćem terenu...

CRVENA ZVEZDA: Borjan - Stojković (56. Gobeljić), Savić, Degenek, Rodić - Krstičić, Čaušić - Kafu (61. Simić), Ebisilio, Marin - Boaći (70. Stojiljković).

RADNIK: Vasiljević - Mladenović, Milovanović, Žarković, Pantelić (65. M. Stojanović), F. Stojanović, Keremeh (28. Lekić) , Ristović, Stanisavljević (54. Pejčić), Zlatanović, Kovačević.

Sudija: Nenad Minaković.

TOK UTAKMICE I VIDEO:

- Kraj.

- GOOOL! Crvena  zvezda vodi 6:0 pogotkom Nikole Stojiljkovića u 81. minutu. Krstičić je poslao odličnu dugu loptu po dijagonali, nju je glavom Rodić prosledio u peterac, a tamo najspretniji bio Stojiljković, koji je šutirao takođe glavom.

gol
Izvor: YouTube/Arena Sport 1 HD

- Odličan šut Nenada Krstičića iz "slobodnjaka" u 80. minutu, ali malo pored stative.

- Na tribinama "Rajka Mitića" je zvanično 13.120 gledalaca.

- GOOOL! Crvena zvezda od 73. minuta vodi 5:0! I Goran Čaušić je upisao prvenac! Opet je asistent bio Marin, a Čaušić sjajno, iz prve i oštro, šutirao sa ivice kaznenog prostora.

gol
Izvor: YouTube/Arena Sport 1 HD

- STATIVA je sačuvala gol Radnika u 69. minutu posle šuta Ebisilja na dodavanje Simića.

- GOOOL! Crvena zvezda vodi 4:0 od 62. minuta drugim golom Ričmonda Boaćija u ovoj utakmici. Sjajno je šutirao sa 15 metara u dalji gornji ugao posle dodavanja Veljka Simića.

gol
Izvor: YouTube/Arena Sport 1 HD

- PREČKA je sačuvala gol Radnika u 57. minutu. Lopta je posle centaršuta Gobeljića zakačila jednog od igrača Radnika koji je uklizao i promenila pravac...

- GOOOL! Crvena zvezda vodi 3:0 od 53. minuta. Strelac je Kafu, koji je odlično reagovao na prvu posle povratnog dodavanja Filipa Stojkovića. Ovo je Brazilcu prvi pogodak u crveno-belom dresu.

gol
Izvor: YouTube/Arena Sport 1 HD

- Prvi po povratku sa odmora prete gostujući fudbaleri. Filip Stojanović je šutirao u 47. minutu posle izgubljene lopte Kafua nedaleko od kaznenog prostora, ali je bio neprecizan.

- Drugo poluvreme počelo je bez promena u sastavima.

Poluvreme. Videli smo povratnički pogodak Boaćija, pa debitantski Marina. Crvena zvezda igra taman koliko joj treba da ima zadovoljavajuću prednost. Uz to, domaći fudbaleri imaju igrača više, tako da će biti čudo ukoliko u nastavku rutinski ne privedu utakmicu kraju.

- GOOOL! Crvena zvezda vodi 2:0 od 42. minuta. Svoj prvenac upisao je Marko Marin sjajnim udarcem sa ivice kaznenog, a posle dodavanja petom Ričmonda Boaćija, koji mu se tako odužio za dodavanje kod vodećeg pogotka.

gol
Izvor: YouTube/Arena Sport 1 HD

- GOOOL! Crvena zvezda vodi 1:0 od 33. minuta pogotkom Ričmonda Boaćija na asistenciju Marka Marina! Nastavlja centarfor iz Gane tamo gde je stao kada je zimus otišao iz kluba...

gol
Izvor: YouTube/Arena Sport 1 HD

-CRVENI KARTON golmanu Radnika, Nikoli Vasiljeviću u 26. minutu, kada je istrčao van kaznenog prostora i kao poslednji igrač odbrane oborio Ričmonda Boaćija. Umesto Vasiljevića na gol će Milovan Lekić, a zamenjen je Frensis Keremeh.

- Prvi ozbiljan napad Radnika viđen je u 21. minutu. Mladenović je oštro ubacio loptu pred gol Zvezde, ali Zlatanović nije uspeo da ju je zahvati kao što je želeo.

- Rodić je lepo odigrao povratnu sa leve strane u 17. minutu, ali se Kafu okliznuo u šesnaestercu gostiju, pa je propala šansa...

- Lukav šut Marka Marina iz "slobodnjaka" u 15. minutu. Lopta je bila iskosa po desnoj strani, a on je gađao bliži ugao, pored "živog zida", ali nije bio dovoljno precizan.

- Još jedan šut Boaćija, u 12. minutu, posle prodora i dodavanja Marina, ali i još jedna dobra intervencija Nikole Vasiljevića.

- Crvena zvezda ima inicijativu u prvih 10 minuta, ali osim pokušaja Boaćija u 4. minutu, nije bilo drugih šansi za gol.

- U 6. minutu spiker je zvanično objavio da je na stadionu i Novak Đoković, koji je pozdravljen aplauzom publike.

- Odlična akcija crveno-belih u kojoj su učestvovali Marin, Kafu i Boaći, koji na kraju, ipak, nije uspeo dobro da zahvati loptu pa je Vasiljević uspešno intervenisao.

- Fudbaleri Crvene zvezde po izlasku na teren dočekani su povicima "šampioni, šampioni". Na stadionu je oko 7.000 gledalaca, ali je na ulazima velika gužva, tako da će poseta sigurno biti veća.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC