• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizanova peta u nizu

Autor mondo.rs

Partizan ponovo pobedio 1:0. Gol Marka Jankovića presudio "građevinarima".

 Partizanova peta u nizu Izvor: MONDO/Predrag Vujić

Partizan ne blista, ali pobeđuje.

U odloženoj utakmici 5. kola Superlige Srbije, Partizan je pobedio Rad 1:0 (0:0), golom Marka Jankovića u 49. minutu meča.

Posle teškom mukom izvojevane pobede nad Proleterom u Novom Sadu, Partizan ni danas nije bio preterano razigran i raspoložen, ali je zasluženo stigao do tri boda.

Istina, Rad je u prvom delu imao nekoliko sjajnih šansi, kada su najpre Miroslav Vulićević, pa potom Vladimir Stojković spasavali crno-bele, ali su i crno-beli u prvom delu imali dve dobre prilike, preko Rikarda i Marka Valijentea.

U drugom delu, Partizan je bo bolji tim, a rani gol Marka Jankovića doprineo je da crno-beli odigraju mirnije. Ređale su se šanse pred golom Rada, najviše se ispromašivao Rikardo, a Danilo Pantić je zaslužio aplauze za velemajstorski udarac, kada je "građevinare" pogledala sreća.

Partizanu je bio olakšan posao u poslednjih 30 minuta, jer je isključen Bogdan Mladenović (dva žuta kartona), pa Rad nije uspevao ni da priđe golu crno-belih.

U nedelju, na stadionu Partizana biće odigran "večiti derbi" a ako crno-beli nastave uspešan niz, biće u prilici da zauzmu vrh tabele (Crvena zvezda ima meč manje i tek treba da odigra odloženi duel sa Napretkom).

TABELA: Crvena zvezda /.1/ 21, Partizan 19, Radnički Niš 17, Čukarički 15, Mladost 15, Napredak /-1/ 10, Rad 10, Mačva 10, Vojvodina 9, Proleter 8, Zemun 8, Voždovac 8, OFK Bačka 8, Spartak 7, Radnik 7, Dinamo 3.

TOK MEČA:

74' - Još jedna velika šansa za Partizan posle kornera. Janković je centrrao iz kornera, lopta je prošla sve, došla na pet metara, Rikardo je dotakao, ali je zapravo time prevario Svetozara Markovića, skinuvši mu je sa glave...

71' - Sporna situacija na štetu Partizana. Sudija Đorđić nije svirao faul nad Markom Jankovićem. Filip Kasalica je pratio Jankovića, najpre ga je držao rukama izvan 16 metara, a faul je nastavio nogama, pa je Janković pao u šesnaetsrecu. Đorđić nije svirao ni faul, a morao je to da bude bar slobodan udarac za Partizan. Zoran Mirković se jedva smirio pored klupe! Žučno je protestovao.

67' - Nova prilika za Partizan. Izbacio je Zakarić Rikarda, koji je ušao u šesnaesterac rada, šutirao po zemlji, iskosa sa desne strane, ali nije bio precizan.

66' - Kakav udarac Danila Pantića! Bomba sa 20 metara, lopta se zarila u desnu stativu gola Rada!

65' - Drugi žuti karton za Bogdana Mladenovića (posle nešto oštrijeg starta nad Markom Jankovićem). Rad nastavlja sa desetoricom.

49' - GOOOOL! Partizan je poveo 1:0! Nemanja Nikolić je centrirao sa desne strane iz šesnaesterca, lopta je došla do Marka Jankovića koji je iz prve šutirao i pogodio.



U finišu meča nekoliko velikih prilika sa obe strane.

Najpre je Miroslav Vulićević spasao Partizan izvadivši loptu iz gola, pa je Gomeš sa pet metara tukao glavom pravo u golmana Rada, potom je šansu imao i Valijente, da bi Vladimir Stojković izvanredno odbranio odličan udarac Mladenovića, koji je gađao gornji desni ugao.

ŠANSA ZA RAD


ŠANSA ZA PARTIZAN



29' - Preti i Partizan. Rikardo je pokušao sa leve strane da proigra Nikolića, a Ignjatijević je prvi stigao loptu i izbio je u korner.

28' - Rad je ponovo bio blizu Stojkoviću. Lutovac je centrirao sa desne strane, Mihajlović je uklizao na ivici peterca i malo mu je nedostajalo da zakači loptu.

22' - Najkonkretnija šansa na meču - za Rad. Bogdan Mladenović je šutirao sa oko 17 metara, po zemlji, a Vladimir Stojković je "skratio ugao" i odbranio. Lopta je išla po zemlji i završila je u korneru.

15' - Bukvalno nemamo šta da napišemo! Ništa se posebno nije događalo na terenu u prvih 15-ak minuta meča...

PARTIZAN (4-4-2): Stojković - Vulićević, Marković, Valijente, Urošević - Janković, Šćekić, Pantić, Zakarić - Nikolić, Rikardo. 

RAD (4-3-3): Marković - Ignjatijević, Perendija, Šipčić, Vico - Bainović, Mladenović, Marinković - Lutovac, Mihajlović, Kasalica.  

Sudija: Miloš Đorđić.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC